Hava Durumu

MBK Dil Akademisi Açıldı!..

İngilizce Öğretmeni Murat Büyükkaya öncülüğünde, içerisinde 5 sınıfı ve sadece yabancı dilin hakim olduğu ‘Talking Cafe’ ile beraber, MBK Dil Akademisi açıldı. 

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2023 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
MBK Dil Akademisi Açıldı!..

İstanbul’dan sonra yaklaşık iki yılın ardından Niğde’de ki varlığını iki şubeye çıkaran MBK Dil Akademisi’nin açılışı gerçekleşti. Kendine özel ‘MBK’ metodu ile 8 ay gibi kısa bir sürede, ‘Sınavlara Yönelik Mesleki İngilizce, Çocuklar İçin İngilizce ve Genel İngilizce’ gibi başlıca eğitimler bulunduran MBK Dil Akademisi İngilizce öğrenmeyi garanti ediyor.


Açılış töreninde konuşma yapan İngilizce Öğretmeni Murat Büyükkaya, son iki yılda da Niğde’de yüzden fazla çeşitli meslek gruplarında öğrenci mezun edip, birçok öğrenciyi de yurtdışına gönderdiğini vurgulayarak şunları dile getirdi; “Çıkmış olduğumuz bu heyecanlı yolda ciddi ve güzel bir anlam taşımaktayız. Bir İngilizce Öğretmeni olarak hiçbir zaman bu işi maddi anlamda nasıl olur nasıl kazanırız deyip, değil de Türkiye’nin bu kanayan yarasını bu makus tarihini nasıl değiştirebiliriz diye yola çıktık. Bu adımlarımızı İstanbul’da attık. Özellikle İstanbul’da birden çok öğrenci mezun ettikten sonra, pandemi döneminde Niğde’ye geldik. Allah’a hamdolsun ki Niğde’de de ciddi başarılara imza attık ki başarı Allah’tandır. Son iki yılda da Niğde’de yüzden fazla çeşitli meslek gruplarında öğrenci mezun edip, birçok öğrenciyi de yurtdışına gönderdik. Bu attığımız adımlar neticesinde bugün şükürler olsun ki sadece Niğde’de değil, Türkiye’nin en güzel Yabancı Dil Akademisi, en güzel İngilizce kurslarından birini kurmayı nasip etti. Aynı zamanda kursumuzla beraber bir kafemiz var, dışardan insanların katılabileceği, bu kafemizde 7/24 yabancıların çalıştığı, ders alan öğrencilerin kendi İngilizcelerini orda uyguladığı, dışardaki insanların da kendi İngilizcelerini geliştirmek istediği bir alan. Burada ki tek amacımız, insanlığa vatana millete faydalı olabilmek. Var olan bu ihtiyacı, kendi ilimizde giderebilmek. Hem yurt dışına gitmeden benliğini, kültürünü ve birçok maddi kayıp sağlamadan bunu kendi ilimizde yapabilmek. Bunu Niğde’de yapmak, Niğde’de başlatmak bizim için büyük bir gurur. Aslında burası hayallerimizin gerçekleştiği yer değil, hayallerimizin gerçekleşeceği yere ilk adım. İnşallah ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllar içinde tüm Türkiye’de bu konseptle beraber olacağız. Buna da ilk Niğde’den başlamak gurur verici.” dedi.


Murat Büyükkaya’nın açılış konuşmasının ardından Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu’da bir konuşma gerçekleştirdi. Taciroğlu konuşmasında şunlara değindi; “Kardeşimiz çok güzel bir şeye değinmiş. Niğde’de ki vatandaşlarımız dil hususunda hep dışarı giderlerdi. Ama çok şükür bu nimetleri bizlere sunduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Bu bağlamda bunu da eklemek istiyorum, bir dil bir insan derken, hakikaten çok güzel bir şeye değinmişsiniz Allah hayırlı mübarek etsin. İnşallah Niğde’mize güzel şeyler katarsınız. Hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Dualar eşliğinde açılışı gerçekleştirilen MBK Dil Akademisi, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Yeniden Refah Partisi Niğde Milletvekili Adayı Ali Selman Işık, Niğde İl Müftüsü Osman Ayas, MÜSİAD Niğde Şube Başkanı Hüsamettin Gümüştepe ve birçok vatandaş katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.