Hava Durumu

IPARD'DA SAYI 42’DEN 81’E ÇIKIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, ‘Tarım Varsa Hayat Var Projesi’ne ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, önümüzdeki yıl IPARD 3 programının başlatılacağını duyurdu. Kirişçi; "Önümüzdeki yıl IPARD (Avrupa Birliği Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri) 3 programını başlatıyoruz. Bugüne dek 42 ilde uygulanan programı, 2023’ten itibaren 81 ilimize yaygınlaştıracağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2023 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
IPARD'DA SAYI 42’DEN 81’E ÇIKIYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Avrupa Birliği Katkılı Kırsal Kalkınma Destekleri (IPARD) Programı'nın ülkenin tarım ürünlerinin katma değerli hale getirmesine ve istihdama katkı sağlayacağını belirterek, " Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Programı, IPARD ve Kırsalda Uzman Eller Projesi kapsamında, 86 bin 500 projeye toplam 27,3 milyar TL hibe verdik, 253 bin kişiye istihdam sağladık. IPARD kapsamında bulunan il sayısını 42'den 81'e çıkaracağız ve bunu tüm ülkede yaygınlaştıracağız. Bunun yüzde 59’u Avrupa ülkelerine gitmiştir. Asya ülkelerine yüzde 22,7’si, Afrika ülkelerine yüzde 11,8’i ve Orta Doğu ülkelerine ise yüzde 6,8’i ulaşmıştır. En az gelişmiş ülkelere sadece yüzde 6’sı gitmiştir. Bu adaletsizliğe dikkati çeken tek lider ise Sayın Cumhurbaşkanımız olmuştur. Türkiye'nin un, makarna, irmik ve bulgur sanayisindeki atık kapasitesinin devreye sokularak yoksul ülkelere yardım konusunda yeni bir çalışma daha yürütüyoruz. Rusya’dan alınacak buğdayı, işledikten sonra, az gelişmiş ülkelere bilabedel dağıtımını arzu ediyoruz." diye konuştu.
İNSANLARIMIZI KIRSALDA TUTARAK ÜRETİM ZİNCİRİNDE AKSAMA YAŞANMAMASINI İSTİYORUZ
Kırsalın altyapı ve üstyapı yetersizliği nedeniyle kentlere çok büyük göçler olduğuna dikkati çeken Kirişçi, "Bu göçler kente göç eden kardeşlerimizi mutlu etmedi. Bugün yaşadığımız pek çok sorunun altında bu göçün olduğunu bilmemiz gerekir." değerlendirmesinde bulundu. İnsanlarımızı kırsalda tutarak üretim zincirinde bir aksama yaşanmamasını istiyoruz. Kırsaldaki insanlarımızın refah seviyesini yükseltmek ve üretim seviyesini artırmak için destek veriyoruz. Bakanlık olarak bu kapsamda 'akıllı köy' konsepti oluşturduk.” İfadelerine yer verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.