Hava Durumu

Dünya Sağlık Örgütü: "Yüzyılın felaketi" dedi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem için Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2023 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Dünya Sağlık Örgütü: "Yüzyılın felaketi" dedi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem 10 ili etkisi altına almış biçok hasar ve yıkıma neden olmuştu. Görevliler ise sahada arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Asrın felaketi olarak adrandırılan deprem için Dünya Sağlık Örgüt'ünden deprem ile ilgili yorumlar geldi.

DSÖ Türkiye'deki depremler için “yüzyılın en kötü doğal afetine tanıklık ediyoruz” dedi.

Kluge, basın toplantısında Kahramanmaraş merkezli depremler ve bunların Türkiye ile Suriye'ye etkisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyen Kluge, çok büyük ve derin bir acının yaşandığını, Dünya Sağlık Örgütü’nün yardıma ihtiyacı olan herkesin yanında olduğunu belirtti.

Şu ana kadar Türkiye'de 31 bin civarında kişinin depremler dolayısıyla vefat ettiğini,yaklaşık 100 bin kişinin de yaralandığını ifade etti.

Suriye'de ise yaklaşık 5 bin kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Kluge, bu rakamların artmasının beklendiğini ve Türkiye ile Suriye'de yaklaşık 26 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğunu belirterek birçok ortakla birlikte çalışarak hayat kurtarmak, yaralıları tedavi etmek ve özellikle birinci derece sağlık sisteminin aksamaması için verilen mücadeleyi desteklediklerini de  söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.