Hava Durumu

Depremin yarım bıraktıkları...

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen iki büyük deprem 10 ilde binlerce hayatı ve hayalleri söndürdü. Depremin 10. gününde de enkaz altında arama kurtarma çalışmaları devam ederken, ekiplerin bulduğu notlar boğazları düğümledi. İşte yarım kalan hayaller ve yaşanmışlıklar...

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2023 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Depremin yarım bıraktıkları...

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında  Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkımlara neden oldu. On ilde de arama kurtarma çalışmaları devam ederken, arama kurtarma ekiplerinin enkaz altından çıkardıkları çarpıcı kareler boğazları düğüm düğüm yaptı.
Depremde enkazın altından çıkan bu notta yazan 'Hangi yaşta ölürsek ölelim, yarım kalan hikayelerimiz olacak' sözleri belki de depremde hayatını kaybeden bir gence aitti. 


Sosyal medyada en çok paylaşılan ve gören herkesin duygulanmasına neden olan notlardan biride sevdiğinden özür dileyen bir kişi oldu. Enkaz altından çıkan bu notta yürekleri dağladı.


Biz birbirimizi seven iki kardeşiz
Maloz yığınları arasında çıkan bir diğer not ise depremde hayatını kaybeden iki kardeşten Addurrahman'ın ablası için yazdıkları herkesin gözlerini doldurmuştur."Merhaba. Ben Abdurrahman bu da kardeşim Aysima. Biz birbirimizi seven iki kardeşiz. Beraber çok güzel oyunlar oynarız. Bir gün ben akülü arabamı sürerken kardeşim de binmek istedi. Tek başına süremeyeceği için ona yardımcı oldum ve beraber sürdük. Çok eğlenceli bir gündü. Biz kardeşimle sevdiğimiz oyunları oynayıp devam ediyoruz" 


Enkazlara yakın bir bölgede bulunan bu ultrason fotoğrafı ise sosyal medyada en çok etkileşim alan fotoğraf oldu. 'Hayalleri ve yaşanmamışlıkları kaldı' notuyla paylaşıldı.


Hayaller, hayatlar,yaşanmışlıklar, yaşanacaklar, umutlar hep yarım kaldı...

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.