Hava Durumu

Deprem bölgesinde güvenlik gücü üç katına çıkarıldı

Süleyman Soylu deprem bölgesi ile ilgili değerlendirmeleri anlattı. Yağma olayının olmadığını ve güvenlik güçlerinin artırıldığını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2023 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2023 11:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Deprem bölgesinde güvenlik gücü üç katına çıkarıldı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin üzerinden 10 gün geçti. Deprem bölgesinde ise yağma olayları ile ilgili ihbarların hız kesmediğini belirten ve bunun üzerine bölge ile ilgili son durumu aktaran Süleyman Soylu yağma ihbarlarının yüzde 99’unun boş olduğunu söyleyerek güvenlik güçlerini üç katına çıkardıklarını söyledi.

Kahramanmaraş Afet Kordinasyon  Merkezi'nde Afet  ve Kordinasyon Değerlendirme  toplantısı gerççekleştiren İç işleri Bakanı Süleyman Soylu deprem bölgesini değerlendirdi.

“YAĞMA YOK”

Soylu açıklamalarına şunları söyleyerek devam etti: “Her alanda bu süreci nasıl sekteye uğratırım gayretinde olanlar var. Biz Kahramanmaraş’tayız. Bir yağma görmedik. Adıyaman’da bir yağma yok, Osmaniye’de yok. Ama acaba devletin bu konuda ortaya koyduğu iradeyi başka yerlerden buradan sarsabilir miyim düşüncesinde olanlar, bu dedikoduları değerlendiriyorlar ve toplumun adamında bir endişeye sevk etmek maksadıyla koymaya çalışıyorlar.”

GÜVENLİK GÜCÜ 3 KATINA ÇIKARILDI!

“Şu anda burada bir güvenlik görevlisi varken şimdi 3 güvenlik görevlisi var ve geçmiş periyotta olan suçlardan daha az suç var. Elbette hırsız hırsızdır fırsatını bulduysa ve vicdanı yoksa açıktaki malzemeleri alır buna da güvenlik görevlileri müdahale ediyor.”

İHBARLARIN YÜZDE 99’U BOŞ!

“Bize gelen yağma haberlerinin yüzde 99’u boş çıktı. Hatta yüzde 99’un da üstünde ama biz gitmekle mükellefiz gideriz. Yargı da bu konudaki hassasiyeti gösterdi herhangi bir asayiş eksiği olmaması için tespitlerle çalışılıyor.”

“Asayiş ve güvenlik açısından buraya yüzlerde savcı sevk edildi. Bir taraftan güvenlik bir taraftan savcı."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.