Hava Durumu

Başkan Adem çok sert konuştu !.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Başkanı Erhan Adem deprem nedeniyle hükümeti çok sert eleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2023 17:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2023 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Başkan Adem çok sert konuştu !.

Cumhuriyet Halk Partis Niğde İl Başkanı Erhan Adem, partisinin Niğde il binasından yaptığı açıklamada depremden, seçimlere kadar birçok konuya değinde ve hükümeti sert dille eleştirdi. 

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem yaptığı açıklamalarda şunları söyledi;

"Deprem öncesinde ve sonrasında yaşanan sorumsuzluk, denetimsizlik, liyakatsizlik, yağma, hırsızlık; "devlet nerede" sorusunu gündeme getirdi. Vatandaşlarımızın kanı iktidarın elindedir.Tek adam rejimi devleti felç  etmiştir. Devlet yönetilemez bir hale getirilmiştir. Tüm bu yaşadıklarımızın  baş sorumlusu tek adamdır ve onun ülkemize dayattığı rejimdir. Devleti yönetme sorumluluğunu üstlenen iktidar, depremin ilk anlarından itibaren koordinasyonu sağlayamamıştır. En kritik saatler olan ilk 48 saatte deprem bölgelerine müdahalede geç kalınmış, vatandaşlarımızın enkaz altında can vermelerine seyirci kalınmıştır. Beceriksizlikleri on binlerce insanımızın canına mal olmuştur. İnsanlarımız enkaz altında inlerken, eğitimli ve deneyimli kahraman Mehmetçiğimiz kışlalarında bekletilmiştir. Tüm yardım ve kurtarma faaliyetlerinin koordine edildiği sosyal medyaya yasak getirilmiş, ağırlaştırılmıştır. Bununla da kalmayıp soru soran gençler, gazeteciler, bilim insanları gözaltına alınmıştır. Enkaza yardıma koşan kurumlara zorluklar çıkarılmıştır.

Genel Başkanımızın "Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri, gazetecileri serbest bırakın" çağrısıyla iktidar geri adım atmak zorunda kalmıştır. Tüm bu rezaletler yetmezmiş gibi İletişim Başkanlığı devreye sokularak; "Asrın Felaketi" adı altında iletişim kampanyası başlatmışlardır. Bölgede arama kurtarma faaliyetlerini koordine edemeyen iktidar, kendi iletişiminin koordinasyonunun peşine düşmüştür. Ülkemizin asrın felaketi tek adam rejimidir. Daha açık ifade etmek gerekirse Erdoğan’dır Asrın felaketi, asrın cinayetidir, asrın ihanetidir, asrın beceriksizliğidir

Yıkımın boyutu saygın kuruluşların hazırladıkları raporlarda da yer almaktadır. Bu ağır yıkıma rağmen bir kişi bile istifa etmemiştir. Kurtarma aşamalarındaki beceriksizlikleri yetmezmiş gibi tek adam rejimi şimdi de üniversitelerimize ve öğrencilerimizin yurtlarına çökmeye çalışmaktadır. Sorgusuz sualsiz alınan uzaktan eğitim kararıyla gençlerimizin ve ülkemizin geleceği mahvedilmek istenmektedir. Bir kez daha çağrı yapıyoruz üniversiteler derhal açılmalı, öğrenciler yurtlarına dönmelidir.

Seçimler zamanında olacaktır

Daha da acısı, tek adam rejimi, felaketleri fırsata çevirmeye çalışmakta, kendini kurtarmak için seçimleri erteleme planlan yapmaktadır. Rolü belli isimler öne sürülerek bu konu gündeme taşınmak istenmektedir. Devletin tüm kurumlarının bu gerçeği iyi bilmesi gerekmektedir. Anayasamızın ilgili maddeleri açıktır. Seçim savaşında ertelenemez. Sava durumunda bile karan Türkiye Büyük Millet Meclisi alır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin de, YSK'nin da afet halinde seçimi erteleme diye bir yetkisi yoktur. Yüksek Secim Kurulu'nun böyle bir ey talep etmesi, demokrasiye darbe girişimi olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz bu tur bir girişimi bu şekilde ele alacağız.

AKP Genel Başkanının "bana 1 yıl daha verin" mesajı hiç bir şey ifade etmemektedir. Türkiye kendisine tam 20 yıI vermiştir. Artık bu saatten sonra halkın kendisine verecek deği 1 yıl, 1 saati bile kalmamıştır. Deprem, bu köhnemiş zihniyetin ve bu beceriksiz sistemin de yıkılışı olmuştur. Türkiye’nin büyük bir değişime ihtiyacı vardır.” 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.