Hava Durumu

Öğrencilere bayram harçlığı sürprizi!

14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlere az bir zaman kala hükümetten peş peşe müjdeler gelmeye devam ediyor. Son olarak milyonlarca öğrenciye bayram ikramiyesi ödenmesi  söz konusu.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2023 10:31
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Öğrencilere bayram harçlığı sürprizi!

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için zaman giderek daralıyor. Seçime az bir süre kala hükümetten peş peşe müjdeler geliyor. Son olarak en düşük emekli maaşını 7.500 lira yapan, emeklinin bayram ikramiyesini 2 bin yapan hükümet, şimdi de öğrencileri sevindirecek bir haber verdi.

Dini bayramlar öncesi emekliye ödenen bayram ikramiyesi kapsamı daha da genişliyor. Öğrenciler de bayram ikramiyesi ödenmesi gündemde. Fakat öğrencilere ödenecek bayram ikramiyesi 1000 lira olacak ve sadece üniversite öğrencileri alabilecek.

Önümüzdeki günlerde resmi bir açıklama yapılacak.  Fakat 1000 liralık bayram ikramiyesi ödemesinden sadece üniversite öğrencileri yararlanacak. İlkokul, ortaokul, lise öğrenciler bayram harçlığı uygulamasından yararlanmayacak.

Peki öğrencilere ödenecek 2 bin lira bayram harçlığı için başvuru yapmak gerekiyor mu? Kimler bayram harçlığı alabiliyor?

Bu konu hakkında henüz net bir açıklama yok. Fakat tüm üniversite öğrencilerinin kapsama gireceği düşünülüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.