Hava Durumu

Gürer, “Koyun eti dana etinden daha pahalı”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin et fiyatları hakkındaki yorumuna tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2023 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 12:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Gürer, “Koyun eti dana etinden daha pahalı”

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Nebati’nin açıklamaları ülkemizde tarımın içine düşürüldüğü durumun açık ve somut göstergesidir” dedi.  

Bakan Nebati; koyun eti dana etinden daha ucuz ama kokusundan dolayı yenilmediğini dile getirmişti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’den Bakanın bu sözlerine eleştiri geldi. CHP’li Gürer Bakan’ın piyasadan haberinin olmadığını söyleyerek sözlerini söyle devam ettirdi; “Bugün sabah kasaptan et fiyat listesi aldım, dana kuş başı 310 lira, kuzu kuş başı 340 lira yani şuanda tezgahta koyun eti kuzu etinden daha ucuz değil aksine daha pahalı.  Sayın Nebati Bakanın yapmış olduğu açıklamalar da yer alan konular, Türkiye’nin tarımın içine düşürüldüğü durumu  açık ve somut olarak itirafıdır. Soğanın çürümesinden de et fiyatlarının artmasından da koyun etinin fiyatının düşük denilmesine rağmen dana etinden daha pahalı olduğundan bir haber olmasına da bugün Türkiye tarımına bu iktidarın yetersiz bakışı çözümsüz yaklaşımı ve sorunların bir yumağa dönüşmesi ile halka pahalı ürün olarak yansımasıdır.” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.