Hava Durumu

Az yağış alan ülkemiz, kuraklık ile karşı karşıya

Türkiye'de 2022 yazının ardından kış aylarında da yağışların az olması, kuraklık endişesini yeniden gündeme taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2023 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2023 14:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Az yağış alan ülkemiz, kuraklık ile karşı karşıya

Sadece yaz aylarına has olduğu düşünülen “kuraklık” tehdidi, kış aylarında da kendini gösteriyor. Beklenen kar ve yağmur yağışlarının beklendiği gibi olmaması yaz ayında Türkiye'nin yaz aylarında çok fazla kuraklık çekeceğini gözler önüne seriyor.

Türkiye kış aylarının sonuna gelmesine rağmen Ekim, Kasım, Aralık, Ocak, Şubat derken barajları dolduracağımız 5 ayı kaybettik. Yağışların azlığından dolayı barajlardaki su doluluk oranı %35.19 olarak ölçüldü. Barajlardaki su doluluk oranı son dokuz yılın en azı olarak kayıtlara geçti.


Gıda krizi yaşanabilir
Yurt genelinde kış aylarında beklenen yağışların alınamamasıyla birlikte gıda krizi tehdidi de belirdi.Türkiye genelinde yaşanan kuraklık ile birlikte tarımsal üretimin periyodik olarak ilerleyen aylara kayabileceği belirtiliyor. Öte taraftan çiftçilerin en büyük korkusu ise “kış kuraklığı” olarak adlandırılabilecek bir dönemin başlayabileceği. Mart ayında da gereken yağışın olmaması halinde kış kuraklığı riskinin artabileceği görülüyor. Gereken yağışı alamayan tarım alanlarında istenen verimin sağlanamaması halinde ise gıda krizinin yaşanabileceği uyarıları yapılıyor.

Kaynak İSKİ https://www.iski.istanbul/web/tr-TR/baraj-doluluk

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.