Hava Durumu

2023 Model Tofaş Kuş Serisi Geliyor!

Türkiye'de ikonik bir model haline gelen Tofaş kuş serisi araçların 2023 modeli Etiyopya'da üretiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
2023 Model Tofaş Kuş Serisi Geliyor!

Türkiye'de kullancılar tarafından gerek görüntüsü gerekse yapılacak modifikasyon işlemlerinde düşük maliyet ve yüksek uyum sağladığı için çok beğenilen ve hala günümüzde de kullanılan Tofaş marka kuş serisi otomobillerin ülkemizdeki üretimi 2002 yılında şirket yönetimi tarafından alınan kararla durdurulmuştu. Sosyal medyada çıkan bazı haberlerde ise Mısır merkezli bir otomobil üreticisi tarafından bu araçların üretim hakkının alındığı ve üretimine Mısır'da devam edildiği yönünde bilgiler yer almaktaydı. Ancak gerçeğin farklı olduğu yakın zamanda sosyal medyadan duyurulan açıklama ile ortaya çıktı.

2023 MODEL TOFAŞ! DOĞAN,ŞAHİN,KARTAL

Etiyopya'lı otomobil üreticisi Holland Car, sıfır km kuş serisi otomobil üretimini yaptığını ve tesisin görüntülerini de paylaştığı duyurusunda bu araçların ikonik görüntülerine çok küçük değişiklikler dışında dokunulmadığına motor ve teknik özelliklerinin aynı kaldığına dikkati çekerken araçların markasının Holland Docc olarak değiştirildiğini ifade etti. 

ÜRETİM ETİYOPYA'DA NASIL BAŞLADI?

Türkiye'de bir dönem çok sevilen ve hala büyük bir hayran kitlesi bulunan Tofaş Şahin, Etiyopya’da ilk kez kurulmuş olan bir otomobil montaj fabrikasında Holland Docc ismiyle satışa çıkarıldı. Daha sonra 2017 yılından sonra üretimin durdurulmasına yönelik bir karar alındı. 2023 yılının ilk aylarında ise sıfır Tofaş Şahin otomobillerin tekrar üretime başlandığı açıklandı.

ETİYOPYA'DA DA ÇOK TALEP VAR!

Şirket tarafından yapılan bilgilendirmede Kuş Serisi Tofaş araçlara Türkiye'de gösterilen ilginin Etiyopya'lı kullancılar tarafındanda gösterildiği belirtildi. Oldukça seviliyor ve ilgi görüyor. Öyle ki üretim bandından çıkan ilk partinin aynı gün içinde satıldığı ve birçok yeni sipariş verildiği ifade edildi.

2023 MODEL TOFAŞ'LARIN FİYATI VE ÖZELLİKLERİ NELER?

Türkiye'de modifiye anlamında bir akıma bile imza atan Tofaş'ın Şahin modeli üzerinden konuşulacak olursa yeni üretilecek 2023 model Tofaş Şahin’in fiyatının resmi olmayan kaynaklara göre 13.000 dolar civarında olacağı söyleniyor. Yani yaklaşık 248.000 TL’ye denk geliyor. Ancak Türkiye'ye ithal edildiği takdirde bu fiyata ilave olarak nakliye ve gümrük ücretleri de eklenecek.

2023 MODEL TOFAŞ ŞAHİN'İN ÖZELLİKLERİ

Ağırlık: 950 kg

Güç: 80/5500 dev/dk

Silindir hacmi: 1.581 cc

Azami hızı: 180 km/h

Bagaj kapasitesi: 460 litre

Yakıt kapasitesi: 50 litre

Lastik boyutları: 185/70/R14

0-100 hızlanma: 13,1 saniye

Motor: 4 silindirli 8 valf üstten tek eksantrikli

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.