Hava Durumu

ÇEVRE KİRLİLİĞİ 

Yazının Giriş Tarihi: 13.04.2022 12:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.04.2022 12:03

Hiç kafanızı kaldırıp etrafınıza baktınız mı? Çevremiz neden böyle diye? Çünkü bunu yapan bizleriz ve yaptığımız şeyi düzeltmek yine bizim elimizde. Mesela yerlere çöp atmasaydık daha temiz bir dünyamız olurdu. Atık yağları lavabolara dökmesek tertemiz denizlerimiz olurdu. Geri dönüşüm yapıyor olsaydık küresel ısınma ve iklim değişiklikleri olmazdı. Ağaçları kesmeseydik daha yeşil ormanlarımız olurdu ve bu kadar betonlaşmazdık. Suları israf etmesek bu kadar kuraklık olmazdı.

Artık bizim de bir yerden başlama vaktimiz gelmedi mi? En uzun yolculuklar bile tek bir adımla başlar ve bugün atacağımız bir adım bizi çok daha temiz ve güzel bir dünyaya götürebilir. Kim daha iyi bir dünya istemez ki? Eğer daha iyi bir dünya istiyorsak ona sahip çıkmamız gerekiyor. 


Poşet kullanımını en aza indirerek, geri dönüşüm kutularına sadece geri dönüşebilen atıkları atarak, ağaçlandırma yaparak bunun biraz olsun önüne geçebiliriz. İnsan nefes almadan yaşayamaz ve nefes almak için de bunlara dikkat etmesi gerekir. Bunlara dikkat etmezsek her şey için çok geç olacak. Nefes alabileceğimiz bir dünya kalma-yacak. Dünyamıza sahip çıkmak varken onu bu şekilde yok etmemeliyiz. Bunun önüne geçebilecekken neden geçmiyoruz? Kaynakları tükenmiş, suları kirlenmiş, betonlaşmış bir dünya mı istiyor-uz? Böyle bir son mu istiyoruz? 

Yeşil; sağlığın, doğanın ve huzurun rengidir. Yani ihtiyacımız olan her şeyin. O yüzden yeşilimizi koruyalım, dünyamızı koruyalım ve güzel bir geleceğimiz olsun. 
        
 

Meryem Bilgenur Sezgin

YAZARIN DİĞER YAZILARI
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.