Hava Durumu

Elinizde Sihirli Bir Değnek Olsa Ne Yapardınız

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2022 13:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2022 01:56

Evet soruyorum, elinizde sihirli bir değnek olsa ne yapardınız ? Şöyle masallarda olduğu gibi.. Dokunduğu herşeyi altına çeviren bir değnek... Ya da külkedisi masalında olduğu gibi kabağı arabaya , fareyi uşağa çeviren bir değnek... peri masallarında olduğu gibi fakiri zengin, güçsüzü güçlü, çirkini güzel eden bir değnek..

Bu soruya kimin ne cevap vereceğini bilemiyorum. Fakat hastaların sağlık, fakirlerin zenginlik, kısmeti kapanmışların iyi bir kısmet, kirada oturanların kendilerine ait bir ev istediklerini duyar gibiyim. 

Evet, elimizde sihirli bir değnek olsa neler yapmazdık.. düşmanlarımızdan intikam alır, dertlerimize deva bulur, paraya para demezdik değil mi? Bir elimiz yağda bir elimiz balda keyif içinde yaşar giderdik.. Fakat sihirli değneğin masallardan başka bir yerde olmayacağını hepimiz biliyoruz. Bu konuda ne kadar hayal da kursak sonunun boş olduğunu biliyoruz.

Aslında hepimizin elinde bir sihirli değnek var ve biz bunun farkında değiliz desem şaşırırsınız. Evet, şimdi bana soracaksınız bu sihirli değnek ne diye...

Tabikii bu sihirli değnek dua...

Dua eden insan bütün kainatı ve kendini yaratan Yüce Allah'ın her derdine derman olacağını bilir... Derdi verenin dermanı da vereceğini bilir. . Ölse bile yeniden dirileceğini bilir.  

Psikologlara gidip para saçmanın bir anlamı yok..Evet derdimizi duyan bir Allah'ımız ve dua gibi bir sihirli değneğimiz var..

Mehmet Baş

YAZARIN DİĞER YAZILARI
    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.