Hava Durumu

Niğdeli kadınlara 1 milyon 102 bin lira destek!..

Niğde Valiliği koordinesinde Niğde İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan; Niğde Belediyesi ile Bor ve Çamardı Belediyeleri ortaklığında yürütülen Üreterek Güçlenen Kadınlar Projesi, Ahiler Kalkınma Ajanı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında Niğde'de ki kadın kooperatifleri ilk etapta 1 milyon 102 bin 480 TL hibe desteği alacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2023 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2023 13:08
Kaynak: Arif Türkeş
https://www.medyahabersitesi.com
Niğdeli kadınlara 1 milyon 102 bin lira destek!..

Niğde’deki kadın kooperatiflerinin üretim ve faaliyetlerine destek verilmesinin öneminin vurgulayan Niğde Valisi Mustafa Koç; “Hassasiyetle takip ettiğimiz kadın kooperatiflerimiz, bir taraftan iş gücü piyasasına katkı sunarken diğer yandan da hibe destekleriyle gücüne güç katıyor. Kooperatiflerin üretim ve istihdama katkısı olacak yatırım projelerinin desteklenmesi, faaliyetlerinde etkinlik ve verimliliğin sağlanması, teknoloji ve yeni üretim tekniklerinden yararlanmalarına katkıda bulunulması amacıyla Ahiler Kalkınma Ajansımız tarafından 1 milyon 102 bin 480 TL hibe desteği sağlanacak. İlimizdeki kadın kooperatiflerini destekleyerek kadınların girişimcilik, örgütlenme ve birlikte çalışma kapasitesinin güçlendirilmesi ve bu yolla kadınların ekonomik ve sosyal hayata katılımlarının artırılmasını sağlamak amacıyla geliştirilen ‘Üreterek Güçlenen Kadınlar Projesi’ bütçesi toplam 2 milyon 204 bin 960 TL olup az önce protokolünü imzaladığımız hibe ile yarısını Ahiler Kalkınma ajansı karşılamış oluyor. Proje maliyeti diğer yarısı ise yine İl Özel İdaremiz ile Niğde, Bor ve Çamardı Belediyelerimizce karşılanacaktır. Umut ediyoruz ki; kadın kooperatiflerimizin sayıları gün geçtikçe artacak ve bu sayede kadınlarımızın istihdam oranı da yükselecektir. Ben, protokolün, ilimiz, kadınlarımız, milletimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Niğde Valiliği Toplantı Salonunda Niğde Valisi Mustafa Koç başkanlığında gerçekleştirilen protokol imzalama törenine; Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Çamardı Belediye Başkanı Yavuz Soylu ve Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol ile Bor Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Yeşilburç Dene Kadın Girişim Üretim Kooperatifi, Çamardı Ben Varım Kadın Girişim ve Üretim Kooperatifi ve Niğde Bağları Tarım Eğitim Kadın Girişim Üretim Kooperatifi başkan ve üyeleri katıldı.

Haber/ Arif Türkeş

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.