Hava Durumu

Tesla artık Türkiye'de!

ABD'li elektrikli otomobil devi Tesla Motors, Tesla Model Y ile Türkiye pazarına giriş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2023 11:31
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2023 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Tesla artık Türkiye'de!

Fosil yakıtlı otomobillerin yerini elektrikli otomobillere bıraktığı bu günlerde her geçen gün yeni bir elektrikli otomobil tanıtılıyor. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilen yerli elektrikli otomobil Togg'un ardından dünya genelinde birkaç firma Türkiye pazarına yönelmeye başladı. Elon Musk'ın sahibi olduğu ABD'li elektrikli otomobil devi Tesla Motors hali hazırda dünya genelinde faaliyet gösteren bir kuruluş olmasına rağmen Türkiye'de resmi olarak bulunmuyordu. Şirketin geçtiğimiz günlerde resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Türkiye için 4 Nisan işaret edilmişti. 

TESLA RESMEN TÜRKİYE PAZARINDA

Bugün itibariyle siparişleri almaya başlayan Tesla Motors, Model Y ile Türkiye'de satışa sunuldu. Almanya'da üretilmiş olan Tesla Model Y'lerin ilk teslimatların Mayıs ayında yapılacağı ve 10 bin TL karşılığında ön siparişler verilebileceği şirket tarafından duyuruldu. Tesla'nın 'Supercharger' isimli şarj istasyonları ise ilk etapta İstanbul, Edirne, Bolu ve Ankara'da olmak üzere toplamda 30 noktada bulunacak.

FİYATLARI BELLİ OLDU

Türkiye'de bugünden itibaren siparişe açılan Tesla Model Y için 3 farklı seçenek bulunuyor. Model Y, giriş versiyonunda arkadan itişli olarak 455 km menzil sunuyor ve 1 milyon 548 bin 732 TL'den satışa sunulacak. Çift motorlu dört tekerlekten çekişe sahip Long Range versiyonu ise, 533 kilometre menzile sahip olacak ve 1 milyon 619 bin 532 TL'den satın alınabilecek. Türkiye'de satışa çıkacak en pahalı model ise, Model Y Performance. Çift motorlu ve dört tekerlekten çekişe sahip otomobil 514 km menzil sunan aracın fiyatı 1 milyon 778 bin 832 TL olarak açıklandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.