Hava Durumu

Son zamanların popüler sorusu 'ChatGPT Nedir?'

Bir yapay zeka uygulaması olan ChatGPT, sanal dünyanın gündemi haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 11:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Son zamanların popüler sorusu 'ChatGPT Nedir?'

Günümüzde teknoloji her geçen gün başka bir gelişme göstermeye devam ederken bu atılımların çoğu yapay zeka alanında gerçekleşiyor. Yapay zeka uygulamaları, yapay zeka ile hayatımızı kolaylaştıran birtakım yazılımlar günümüzde mevcut olsa da bazıları insanı hayrete düşürüyor. Son günlerde özellikle sosyal medyada içerik üreticiler tarafından oldukça popüler hale gelen ChatGPT isimli yapay zeka uygulaması, birçok kişi tarafından aktif olarak kullanılsa da uygulamanın halen tam olarak ne işe yaradığını bilmeyen bir grup daha var. 

ChatGPT Nedir?

ChatGPT, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en önemli ticari merkezlerinden birisi olan San Fransisco şehrinde 2015 yılında kurulan OpenAI isimli teknoloji şirketi tarafından yazılan ve geliştirilen patentleri ve yatırımları kamuya açık, diyalog ve chat üzerine programlanmış bir yapay zeka uygulaması. Kuruluşundan bu yana yapay zeka üzerine çalışmalar yapan şirketin başka uygulamaları olsa da bunların arasında en popüler olan şüphesiz ChatGPT oldu. Şirket ChatGPT'i 30 Kasım 2022 tarihinde resmen duyurdu ve çok kısa sürede popüler olmayı başardı. 

ChatGPT Ne İşe Yarıyor?

OpenAI tarafından yayınlanan yapay zeka uygulaması ChatGPT, kullanıcılar tarafından eklenen kelimeler veya konulardan bir metin hazırlayabiliyor. Uygulama aynı zamanda bazı matematik denklemlerini ve bilimsel formülleride bünyesi barındırıp kullancıların bu yöndeki beklentilerini karşılıyor. Özellikle dijital yazılı medyada tercih edilen ChatGPT, haber metni oluşturma, akademik makale yazabilme ve kullanıcılara tavsiyelerde bulunma gibi özellikleride bünyesinde barındırıyor. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.