Hava Durumu

Google'dan korkutan yapay zeka açıklaması: Tam olarak anlamıyoruz!

Google'ın yapay zeka yazılımı Bard, herhangi bir programlama yapılmadan Benaglce öğrendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2023 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2023 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Google'dan korkutan yapay zeka açıklaması: Tam olarak anlamıyoruz!

Dünyada birçok şirketin yapay zeka ile ilgili çalışmaları ve geliştirmeleri tüm hızıyla devam ederken bu programlardan son günlerin en popüler olanı Google'a ait olan AI yazılımı Bard'tan şaşırtan bir adım geldi. Dünyada teknoloji deyince akla ilk gelen isim olan teknoloji devi Google'a ait olan yapay zeka yazılımı Bard, herhangi bir programlama yapılmadan kendi kendine Benaglce öğrendi. Bard'ın bunu kendi kendine ve dışardan hiçbir müdahele olmadan yapmasının ardından ortaya birçok teori atılsa da en çok ses getireni Google'ın CEO'su Sundar Pichai'den geldi. Adeta itiraf niteliğinde açıklama yapan Pichai, teknolojinin çok hızlı ilerlediğini belirterek; ''Zaman ve teknoloji çok hızlı ilerliyor, bunlarla alakalı tüm yanıtlara sahip değiliz. Bu yüzden geceleri uyuyamadığım doğru.'' Dedi.

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması ChatGPT'ye karşı rakip olarak Google tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması Bard'ın, tam olarak nasıl çalıştığını anlamadığını ifade eden şirketin CEO'su Sundan Pinchai; “Bu alanda çalışan bizlerin ‘kara kutu' olarak nitelediği bir özellik var, yani tamamen anlamıyoruz. Bir şeyi neden söylediğini tam olarak bilemiyoruz. Bence biz insan aklının nasıl çalıştığını da tam olarak anlamıyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Google tarafından geliştirilen yapay zeka uygulaması Bard, geçtiğimiz günlerde var olmayan kitaplar üzerinden enflasyon hakkında bir makale yazmış ve birçok soru işaretinin odağı haline gelmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.