Hava Durumu

Niğde’de yiğitler er meydanına çıktı… 

Niğde Belediyesi tarafından Niğde’de ilk kez düzenlenen Geleneksel Karakucak Güreşleri, Bucakçayır Stadında gerçekleştirildi. 

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 23:29
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde’de yiğitler er meydanına çıktı… 

Niğde belediyesi tarafından Bucakçayır Stadında gerçekleştirilen festivalde aralarında şampiyon güreşçilerin de yer aldığı, farklı illerden 50 başpehlivan ve 400’den fazla güreşçi katıldı. 

Türkiye Güreş Federasyonu yetkilileri ve hakemlerinin gözetiminde yapılan Karakucak Güreşleri minik güreşçilerin ön eleme müsabakaları ile start aldı. 

Er meydanındaki festivale katılan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Geleneksel dediğimiz ‘Geleneksel Karakucak Güreşleri’ inşallah bundan sonra geleneksel bir hale gelecek. Bu birincisi oluyor. İnşallah bundan sonrakini daha da büyüterek, bitecek olan stadyumumuz da naip olursa gerçekleştireceğiz. Tabi ki Niğde için güreşin farklı bir anlamı var. Pehlivanların farklı bir anlamı var. Aramızda değerli sporcularımız, pehlivanlarımız var, 50 başpehlivan ve 400 sporcumuz var. Pehlivanlar diyarına hoş geldiler.” dedi. 

Niğde de ilk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören festivalde, sporcular sıcak havaya rağmen, müsabakalardan galip ayrılmak için kıyasıya rekabet etti. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporculara ödülleri verilerek festival son buldu. 

Düzenlenen Karakucak Güreş festivalinin, başpehlivanlık unvanının sahip olan isim Erzurumlu Pehlivan Kenan Gör oldu.

Haber/ Rabia Keser

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.