Hava Durumu

Milli Taekwondocu Merve Dinçel’den altın madalya!..

Türkiye’nin Milli Taekwondocusu Merve Dinçel,Azerbaycan’da düzenlenen 26.Dünya Taekwondo Şampiyonası’nda altın madalya kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Milli Taekwondocu Merve Dinçel’den altın madalya!..

Türkiye Taekwondo Federasyonu'nun açıklamasına göre, Bakü'deki şampiyonanın üçüncü gününde milli sporculardan kadınlar 49 kiloda Merve Dinçel, erkekler 80 kiloda Hüseyin Kartal ve 87 kiloda Enbiya Taha Biçer musabıkı ile karşılaşmak üzere mindere çıktı.

Türk milli sporcu Merve Dinçel, Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda kadınlar 49 kiloda son olimpiyat şampiyonu Panipak Wongpattanakit'i yenerek altın madalyanın sahibi oldu.

Öte yandan Dünya Taekwondo Şampiyonası'nda Türkiye’yi erkekler 87 kiloda temsil eden Enbiya Taha Biçer üçüncü turda, 80 kiloda temsil eden Hüseyin Kartal ise birinci turda, rakiplerine yenilerek şampiyonaya veda etti.

Milli Taekwondocu Merve Dinçel, kazandığı müsabaka sonucunda yaptığı açıklamada, " Bunu kardeş ülkemiz Azerbaycan'da başardığım için çok daha mutluyum. Geçen sene Avrupa şampiyonu olmuştum. Bu sene dünya şampiyonu olmak kardeş ülkemize nasip oldu. Bunun için ayrı bir gururluyum. Buraya kadar gelmemize yardımcı olan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bugün de desteklerini esirgemeyen Metin Şahin Başkanıma, Ali Şahin Başkanıma ve kendi antrenörüme çok teşekkür ediyorum. Her şey çok güzeldi. Seneye olimpiyatlar var biliyorsunuz ki bunlar olimpiyat için birer basamak. Buradan aldığımız puanlarla olimpiyatlara gideceğiz. Buradaki gibi inşallah olimpiyatlarda da altın madalya kazanmak istiyorum. Çalışıyorum gerisi Allah’tan…" ifadelerini kullandı.

SON OLİMPİYAT ŞAMPİYONU WONGPATTANAKİT’İ YENDİ

Kadınlar 49 kiloda mücadele eden Merve Dinçel, ikinci turda ferdi mücadele eden Elizaveta Ryadninskaya'yı, üçüncü turda Suudi Arabistanlı Dunya Ali Abutaleb'i mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Çeyrek finalde Kazak Botakoz Kapanova’yı 2-0'lık skorla mağlup etmeyi başaran Dinçel, yarı finalde İspanyol Adriana Cerezo Iglesias'ı 2-0’lık skorla yendi.

Finalde son olimpiyat şampiyonu Taylandlı Panipak Wongpattanakit ile eşleşerek, rakibini 2-1 yenen milli sporcu Merve Dinçel, kıyasıya mücadele sonucunda altın madalya kazandı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.