Hava Durumu

Lale hanım MHK başkanı oldu !.

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda aldığı kararla; Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı'na Prof. Dr. Lale Orta'yı getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Lale hanım MHK başkanı oldu !.

Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve ilk kadın futbol hakemi Lale Orta Merkez Hakem Kurulu başkanı oldu. 

63 yaşındaki İstanbul doğumlu Lale Orta'yı tanıyalım.. 

Lale Orta kimdir ? 

1960 yılında İstanbul'da doğdu. Ailesi onu on bir yaşında spora yönlendirdi.Bir süre Vefa Kulübü'nde basketbol oynadıktan sonra Türkiye'nin ilk kadın futbol kulübü olan Dostlukspor Kız Futbol Kulübü'nde futbola başladı.

Dostluk Spor'da 1976-1989 yılları arasında futbol oynadı.Kulüpte kalecilik ve kaptanlık yaptı. Yükseköğrenimini 1986 yılında Marmara Üniversitesi'nin İşletme Bölümü'nde tamamladı.

1985 yılında antrenörlük kurslarına devam etti, kursu birincilikle bitirerek Türkiye'deki ilk futbol antrenörü kadın oldu. Antrenörlük eğitimi sırasında futbol hakemliği eğitimi aldı. Futbol hakemliği kariyerine erkek liglerinde devam etti. İlk olarak Eyüp stadında bir maç yönetti. Türkiye profesyonel 1., 2. ve 3. liginde futbol maçı yöneten ilk kadın oldu. Birinci lig seviyesinde yardımcı olarak yönettiği ilk maç, 20 Mayıs 1990 günü oynanan Galatasaray-Sarıyer maçı idi. Hakem olarak ilk Süper Lig maçı ise 1999 yılında oynanan Sakaryaspor - Ankaragücüspor maçı idi. 

1995 yılında, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) tarafından 27 ülkeden seçilmiş 54 kadın hakem arasına girerek dünyadaki ilk FIFA kokartlı kadın hakemlerden birisi oldu. Hakemliği bırakana kadar 60 uluslararası maç yönetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.