Hava Durumu

Engelli Milli Sporcular Rekor Kırdı!

Engelli sporcular 1 yılda 203 madalya kazandı. Türkiye’de 4 ayrı spor federasyonu bünyesinde 50 bine yakın lisanslı engelli sporcu yeni başarılara imza atmaya devam ediyorlar.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2023 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2023 11:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Engelli Milli Sporcular Rekor Kırdı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan elde edilen bilgilere göre Türkiye’de  görme, bedensel, ve işitme engelli sporcularla birlikte özel sporcular federasyonları bünyesinde toplam 48 bin 729 sporcu yer alıyor.

Bugün Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu  22 bin 312 ile en fazla engelli lisanslı sporcuya sahip federasyon konumunda bulunuyor. 
Geçen sene uluslararası düzenlenen organizasyonlarda  önemli başarılara imza atıldı. Engelli Milli Sporcular Avrupa ve Dünya Şampiyonaları’nda 2022’de 203 madalyaya ulaştı.
Sporcular, Avrupa Şampiyonaları’nda 41 altın, 39 gümüş ve 26 bronz; Dünya Şampiyonaları’nda ise 28 altın, 33 gümüş ve 36 bronz madalya elde etti.
Dünya Onları Konuşuyor
Kübra Korkut, Para Masa Tenisi Dünya Şampiyonası tarihinde altın madalya kazanan ilk Türk kadın sporcu olarak tarihe geçti. Paralimpik Masa Tenisi sporcusu Abdullah Öztürk, üst üste iki kez paralimpik oyunlarında şampiyonluğa ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Geçen yıl aralık ayında Golbol Kadın Milli Takımı, Portekiz'de düzenlenen Dünya Şampiyonası'nın finalinde Güney Kore'yi 10-4 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Ampute Futbol Takımı 2022’de İstanbulda düzenlenen dünya kupası finalinde Angola’yı 4-1 yendi ve ilk dünya şampiyonluğunu kazanarak tarihe geçti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.