Hava Durumu

Baba oğuldan Niğde'ye 5 madalya !..

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Mahmut İnan, hem antrenörü hem babası Orhan İnan yönetiminde Tekvando Yıldızlar Şampiyonası’nda, Türkiye üçüncüsü oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2022 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2022 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Baba oğuldan Niğde'ye 5 madalya !..

Baba oğul şampiyonada Niğde'ye 5 madalya kazandırdı 

14-20 Haziran 2022 tarihleri arasında Sivas’ta yapılan Tekvando Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na 72 ilden 650 kulüp, toplamda 3 bin sporcu katıldı.


Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Mahmut İnan, çıktığı müsabakalarda büyük bir başarıya imza atarak, Türkiye üçüncülüğü elde etti ve bronz madalya almaya hak kazandı. Şampiyonada ilimizi temsilen katılan Mahmut İnan'ın antrenörlüğünü ise babası Orhan İnan yaptı. 

Mahmut İnan; 14-20 Haziran 2022 Sivas Nadir Özsoy Yıldızlar Türkiye Taekwondo Şampiyonası’nda  49 kiloda 3. olmayı başararak, bir sezon içinde 5 madalya aldı.


Dünya Spor Kulübü ve Milli Takım Antrenörü Orhan İnan, Mahmut İnan'ın hedefinin Türk Bayrağını Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonalarında göklerde dalgalandırmak oluğunu söyledi.

Antrenör İnan, “Hem sporcum hem de oğlum olan Mahmut İnan, 2 yıldır iyi bir lise kazanmak için eğitimini hem okulda hem özel ders alarak devam ettirdi.  Bunun yanında özverili ve disiplinli çalışmasıyla sporda da başarısını gösterdi. Türk gençliğine hem eğitimini hem de sporunu yürütebilmesi için Mahmut İnan ve bunun gibi çok sporcumuzu örnek gösterebiliriz. Ayrıca gençliğimizi sigara, alkol, kumar gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek için mutlaka tüm velilerimizin çocuklarını kendine uygun branşlarla spora başlatmasını istiyoruz” dedi.

Mahmut İnan ise yaptığı kısa açıklamasında; "Sporu çok seviyorum. Bundan sonra da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.