Hava Durumu

Amatör spor haftası etkinlikleri başladı !..

Niğde’de Amatör Spor Haftası etkinliklerle kutlanmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2022 15:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2022 15:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Amatör spor haftası etkinlikleri başladı !..

Merkez kapalı spor salonunda gerçekleştirilen etkinlikler saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. 
Açılışta gerçekleştirilen konuşmaların ardından Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgünlü gençlere seslenerek sporun önemine vurgu yaptı. 
Ötgünlü, “Bilindiği gibi kişiyi; fiziksel olduğu kadar psikolojik yönden geliştiren-değiştiren ve bütünlük kazandıran en önemli unsurlardan birisi de spordur.
Sporu tarif ederken onu sadece rekabetin kazandığı, fiziksel ve bedensel bir faaliyet olarak görmek doğru bir tanımlama olmaz. Spor aynı zamanda kişinin ruhsal ve sosyal gelişimine de katkı sağlayan önemli bir olgudur. Bu nedenle sporu sadece yarışmak değil bir yaşam biçimi olarak değerlendirmek, hayatımızın bir parçası olarak görmek son derece önemlidir.
İşte spora bu açıdan bakmak, amatörce de olsa spor olgusunu hayatımızın bir parçası yapmak, sizleri günümüz hastalığı olan teknolojinin esiri olmaktan, telefon-internet bağımlılığından kurtaracak, bunun dışındaki kötü alışkanlıklardan da uzak tutacaktır. Unutmayalım ki, bu güzel ülkenin bir ferdi olmaktan ve bu bayrak altında yaşamaktan gurur duyan, milli ve manevi değerleri özümsemiş, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin varlığı elbette en büyük hedefimiz olmalıdır” diye konuştu. 

Amatör Spor haftası etkinlikleri gösterilerin ve sporculara hediyelerin verilmesinin ardından son buldu.

Ulukışla İlçesi 

Çamardı İlçesi 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.