Hava Durumu

Özdemir’den istifa zinciri ile ilgili açıklama!..

AK Parti Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir, geçtiğimiz günlerde peş peşe istifa eden Ak Parti Niğde İlçe Başkanları ile ilgili açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2023 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2023 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Özdemir’den istifa zinciri ile ilgili açıklama!..

2024 yılının Mart ayında yapılacak olan Yerel Seçim öncesi, Niğde Ak Parti’de Merkez İlçe Başkanı, İl Kadın Kolları Başkanı ve İlçe Başkanlarının peş peşe istifalarının ardından, Ak Parti Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir, konu ile ilgili olarak görevden alınma değil bir bayrak değişimi diyerek yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; ’’Önümüzde yerel seçimler var. Bu seçimlerde yine büyük bir başarı elde etmek için teşkilat olarak çalışmalarımıza başladık. Her seçimde olduğu gibi teşkilat kademelerinde yer alan herkes Belediye Başkanlıkları, Meclis Üyeliği başvurularında bulunacaklar. Teşkilatımız seçim çalışmalarını organize edeceğinden dolayı, o dönemde meydana gelecek bir istifa bütün çalışmalarımızı sekteye uğratacaktı. O yüzden şimdiden böyle bir düşüncesi olan başkan ve yönetimindeki arkadaşlar affını istediler. Genel Merkezimizin Kongre süreci öncesinde teşkilatlarımızda ön hazırlıkları tamamlayarak tam kadro seçimlere hazır hale geleceğiz’’

İstifadan sonra boşalan koltuklara yeni başkanların belirlenmesi İlçe Başkanlıklarında Temayül Yoklamasını yaptıklarını ifade eden Ak Parti Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir;‘’Görevlerinden affını isteyen arkadaşlarımız yerine yeni Başkanlarımızı belirleyebilmek için Merkez İlçe dahil 6 ilçemizde Temayül Yoklamalarımızı tamamladık. Partimizin senelerdir gelenek haline getirdiği, hangi Başkanı görmek istiyorlarsa onun lehine işaret buyurdukları bir seçim yaptık. Çok yoğun bir ilgi var, Bütün ilçelerimizde çok sayıda arkadaşımız göreve talip oldu. ilçe yönetim kurulundaki arkadaşlarımız, gençlik ve kadın kollarındaki arkadaşlarımız, meclis üyelerimiz, mahalle ve köy başkanlarımız, belediye başkanlarımız oylarını kullandılar. Bu ilgiden dolayı da son derece mutluyuz, hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Cuma günü Başkan adaylarımız Genel Merkezimize davet edilecek ve orada yeni başkanlarımıza yetkileri verilecek. Kadın Kolları içinde önümüzdeki günlerde aynı temayül yoklamamız yapılacak. Daha önce görev alan başkanlarımız ve yönetimlerine gösterdikleri üstün gayretten dolayı çok teşekkür ediyorum. Hepsinin büyük emekleri oldu. Biz hepsinden razıyız. Yine Partimizin başarısı için birlikte çalışacağız. Yeni görev alacak arkadaşlarımıza ve yönetim kadrosuna şimdiden hayırlı olsun diyor saygılarımı sunuyorum’’ dedi.

NE OLMUŞTU?

4 Eylül 2023 Pazartesi günü Ak Parti Niğde Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Şafak, görevinden istifa ettiğini sosyal medyadan duyurarak bir açıklama yapmıştı. Şafak’ın istifasından 1 gün sonra ise Ak Parti Niğde Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur ve ardından, Bor İlçe Başkanı Şenol Ahmet Yüceer, Çiftlik İlçe Başkanı Cavat Temur, Ulukışla İlçe Başkanı Göksel Akçam, Altunhisar İlçe Başkanı Yavuz Hıra ve Çamardı İlçe Başkanı Yasin Kurudere görevlerinden istifa ettiler. Görevinden istifa eden başkanların hepsi istifa açıklamalarını sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.