Hava Durumu

"NİĞDE'YE İHANET EDİYORLAR"

Niğde Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Oturumunda, Niğde Kalesi Çevresi Yenileme ve Koruma Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Emrah Özdemir çok sert konuştu. 

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2022 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2022 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
"NİĞDE'YE İHANET EDİYORLAR"

"BUGÜN MÜ AKLINIZA GELDİ" 

Niğde Kalesi Çevresi Yenileme ve Koruma Projesinin devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yıkım iptal olsa bile yeni bir ihale ile projenin devam edeceğini dile getirdi. Acele kamulaştırmayla olmazsa normal kamulaştırma yöntemi ile projenin sekteye uğramadan devam edeceğini belirten Özdemir, "Acele kamulaştırma olmazsa esnaf mağdur olacak. Tabi bu en kötü senaryo. Bu proje ne kadar ağır ilerlerse ilimiz için o kadar kayıp olur" dedi. 


Niğde Kalesi projesiyle ilgili, bu zamana kadar kimsenin girişimde bulunmadığına değinen Özdemir, "Karşı çıkanlar küçük siyasi rantları uğruna Niğde'nin geleceği ile oynuyorlar. Tescilli binaları biz koruyoruz. Sizler neden bu zamana kadar restore etmediniz. Zaten benim olsa ben de edemem. Bir tanesinin restoresi 4-5 milyon lirayı buluyor. Bizler devletin desteğini almışız. 486 tane parsel var. Yeni projede 90 tane parsel var. Devlet cebinden para veriyor, para kazanmıyor. Geçtiğimiz yılın rakamlarına göre 900 milyonluk yatırım yapıyor" dedi. 


"ROL ÇALMA PEŞİNDELER, CAHİLLER"


"Bir tane tünel var, yer altı şehri var diyorlar. O kapı hep oradaydı. Bugüne kadar niye o kapıdan girmediniz de bu projeyle mi aklınıza geldi. Birileri rol çalma peşinde. Bişey yapıyorlarmış gibi kendilerini göstermek istiyorlar. Çok cahiller. Kendi rantları uğruna Niğde'nin geleceği ile oynuyorlar. Ama buna Niğde halkı izin vermez. Halk hesabını sorar, neye uğradığınızı şaşırırsınız. 2 bin kişinin hakkı var sadece 15 kişi yok orda." 


"Bİ DAHA BU PARAYI BULABİLECEK MİSİNİZ" 


"Bir daha bu parayı bulamayız. 1996 yılında karar alındı. O zaman neden yapılmadı. 10 yıl önce yapılsaydı neden yapmadınız, çünkü para yoktu. Kamuyu razı etmişiz, bakanlık da dahil. Allah razı olsun Cumhurbaşkanımızdan. Millet ekonomik kriz diyor, şu diyor, bu diyor, Niğde'ye bu kadar bütçe ayırmış. Bir daha tarimizde bu parayı alabileceğiz mi? Belediyenin tüm bütçesinin 5 katına denk. Bu proje iptal oldu, gecikti diyelim, hükümet de dedi ki, sosyal yardım yaparım, daha çok oy alırım daha kolay oy alırım, dediğinde elinize ne geçecek?" 
"Bir parsel için 5-10 yıl uğraşan vatandaşlar var. Bizler projeyi birçok kurumdan onaylatmışız. Yıllardır hepimiz Niğde Kalesi'ne gidiyoruz. Kale kapısında resim çekindik, ama hemen yanında bulunan binalar yıkılıyordu, hiç kimse dönüp bakmıyordu. Yangın çıktı kimse dönüp bakmadı. Emniyetten suç kaydı istedim 5 bin suç işlenmiş, 5 yıl içerisinde. Bugün mü aklınıza geldi. Kalenin kıymetli olduğu. Bu projenin önünde duran herkese millet hesabını sorar"

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.