Hava Durumu

Niğde yatırımları TBMM gündeminde !..

Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Niğde'de yapılan yatırımlara değindi.

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2022 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde yatırımları TBMM gündeminde !..

AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Selim Gültekin, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada ilimizde yapılan yatırımları sıraladı. Gültekin hastane, gölet, kültür turizm, spor yatırımları gibi yatırımları dile getirdi. 

Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin'in konuşma metni şu şekilde; 

Sayın Başkan, Değerli Milletvekilleri; 
Niğde'mizdeki yatırımlar hakkında söz almış bulunmaktayım. Ekranları başında bizleri izleyen Niğdeli hemşerilerimizi, aziz milletimizi ve Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum.
Niğde deyince vatan, bayrak, millet sevdalısı, Ömer Halisdemir gibi birçok yiğidi bağrından çıkaran kahramanların diyarı gelir akla.
Niğde deyince, on bin yıllık köklü bir tarihe sahip medeniyetlerin yaşatıldığı kadim şehir gelir akla. 
Niğde deyince elma, patates, lahana, kuru fasulye gibi birçok tarımsal ürünün üretiminde ön sıralarda yer alan tarım şehri gelir akla. 
Niğde deyince Gümüşler Manastırı, Tyana Su Kemerleri, Roma Havuzu, Saat Kulesi, Alaeddin Camisi, dağcıların gözdesi Demirkazık Dağı gibi daha birçok tarihî ve doğal güzelliklere sahip doğa ve kültür şehri Niğde gelir akla. 
Niğde deyince Anadolu gelir akla…
Son dönemde de Niğde deyince; Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından "Yol Medeniyettir" anlayışıyla açılan, ilimizin en büyük projesi olan Ankara-Niğde Otoyolu'yla birlikte her yolun Niğde'ye çıktığı, 2002-2021 yılları arasında yapılan toplam 22 milyar TL'lik devlet yatırımı ve sahip olduğu birçok avantajıyla artık, yatırım yapılan, büyüyen, ziyaret edilen, gelişen, kalkınan bir Niğde akla gelmektedir.
Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; bugün Niğde'mizdeki mevcut 2 organize sanayi Bölgemizde 205 fabrikamızda üretime, istihdama, ihracata devam ederken 2023'ten itibaren açılışlarını tek tek yapacağımız yüzün üzerindeki fabrikanın inşaatı ve proje çalışması da devam etmektedir. 
Ayrıca ülkemizin en hızlı kurulan OSB'lerinden olan yeni Niğde 2. Organize Sanayi Bölgemizin altyapı yapım işini bugün 334,8 milyon TL keşif bedeliyle ihaleye çıkartarak hızlıca yapımına da başlayacağız. 
Biz kararlıyız, şehrimize yeni fabrikalarımızı kazandırmaya devam edeceğiz.
Niğde'mizin on yıllık hayali olan; 44,8 Milyon TL bedelle ihale edilen Andaval Demiryolu Yükleme Merkezimizin yapımına yakın zamanda başlıyoruz.
Yine, ulaşım alanında, Kayseri-Niğde arasındaki sıcak asfalt çalışmamıza bu dönemde de devam ediyoruz.
 
Selim GÜLTEKİN
AK Parti Niğde Milletvekili
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi


Ayrıca, ilimiz için çok önemli olan 4 adet tren yolu üst geçidimizi de bu dönemde hizmete açtık.
İlimizin elli yıllık hayal projesi Niğde Kalesi ve Çevresinin Yenilenmesi Projemizin yapım işi ihalesine de inşallah yakın zamanda çıkarak şehrimizin turizmine, ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan bu mega projemizi Niğde'mize kazandıracağız.
Yine, amfi tiyatrosu, botanik bahçesi, spor ve yürüyüş alanlarıyla insanımıza nefes aldıracak olan Kayardı Millet Bahçemizin yapımına hızla devam ediyoruz. İnşallah 2023'te de hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.
Bu dönemde Niğde'miz sağlık alanında en büyük yatırım alan iller arasında yer almaktadır. İnme merkezi, onkoloji birimi, tüp bebek merkezi, yanık ünitesine sahip modern, ek 400 yataklı hastanemizin inşaatı hızla ilerliyor.
Ayrıca 60 ünitelik ağız ve diş sağlığı hastanemiz ile 250 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanemizin yapım ihalelerini de Ocak 2023'te gerçekleştireceğiz.
Yediden yetmişe de herkesin spor yapabileceği, keyifle maç izleyeceği Niğde Stadı'mızın inşaatına başladık. İlimizdeki tüm spor yatırımlarımızı yakinen takip edeceğiz ve inşallah, 2023 yılı Niğde'miz için birçok spor tesisinin açılış yılı olacak. 
Ayrıca, tarım şehri Niğde'mizde AK PARTİ döneminde 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yapılarak 12 baraj, 5'i gölet ve 17'si sulama tesisi olmak üzere, toplam 77 adet tesis vatandaşlarımızın hizmetine sunuldu.
Yine, şehrimizi kültür ve turizmde daha iyi konuma getirmek için festivaller, kütüphaneler, kent müzesi, kazı ve restorasyon çalışmaları, Niğde gastronomisi başta olmak üzere, birçok proje ve tanıtım faaliyetlerimizle "Niğde seni çağırıyor." sloganımızla "Marka Kent Niğde" çalışmalarımıza devam etmekteyiz.
Niğde aşkıyla Anadolu'nun parlayan yıldızı şehrimizi inşa ve ihya noktasında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Niğde yüzyılında da eser ve hizmet siyasetimizle kalkındırmaya ve geliştirmeye devam edeceğimizi ifade ediyor, daha güçlü ve büyük Türkiye hedefimizde Niğdeli hemşerilerimizin bizlere güvenmeye devam etmelerini özellikle vurguluyor, kıymetli hemşerilerime saygı ve sevgilerimi iletiyorum.
Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum, teşekkür ediyorum.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.