Hava Durumu

İYİ Parti'de toplu istifa şoku!

Niğde Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis üyesi 6 isim partilerinden istifa ettiler.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
İYİ Parti'de toplu istifa şoku!

İYİ Parti Niğde İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı ve Yönetim kurulu üyesi isimlerin istifalarının ardından bu kez de 6 kişi ile temsil edilen İYİ Parti’nin Niğde Belediyesi Meclis Üyeleri de partilerinden istifa ettiklerini duyurdular.

MECLİS ÜYELERİNİN TAMAMI İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ
İYİ Parti Niğde Belediyesi Meclis Üyeleri Cem Uzun, Ferit Aydoğan, Yunus Aybar, Duran Altıntaş, Vahit Akpınar ve İdris Türköz ortak bir basın bildirisi ile istifalarını duyurdu.

İstifa eden isimler tarafından hazırlanan ortak bildiride ise şu ifadelere yer verildi:
''Meclis üyeleri adına basın açıklaması yapan Aydoğan şu sözlere yer verdi: “Her türlü zorluğa ve engele rağmen, tüm aşamalarında Niğde İYİ Parti Belediye Meclis Üyeliği görevlerini son yerel seçimlerden bu yana başarı ile sürdürdük.
Ancak İYİ Parti Genel Merkezi’nin izlediği siyasetin tabanla örtüşmediğini, yine genel merkezin Niğde İl ve İlçe teşkilat başkanları ile yönetim kurullarının net bir gerekçe gösterilmeksizin, ahbap çavuş ilişkileri sürdürürcesine görevlerinden çekilmelerini talep etmesi konusunu biz İYİ Parti Niğde Belediye Meclis Üyeleri olarak anti demokratik bir tavır olduğu kanısına vardık.
Yıllardır bu partinin öncesinden, kuruluş sürecinden ve sonrasında gecesinin gündüzüne katarak bütün baskılara göğüs geren insanların emeklerini yok saymanın şuursuzluğuna artık ortak olmamız mümkün değil.
Bizler bu şehre ve ülkeye hizmet için çıktığımız yolda Niğde Belediyesi Meclis Üyeleri gurubu olarak, Niğde halkının haklarını savunmak üzere bağımsız şekilde devam etmek üzere İYİ Parti üyeliklerimizden istifa ediyoruz.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
BUNDAN SONRA NE OLACAK!
6 üyesi istifa eden İYİ Partili Meclis Üyeleri bundan sonraki süreci mecliste bağımsız devam ettirecekler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.