Hava Durumu

İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener, veda etti

İYİ Parti 5. Olağanüstü Kurultayı bugün yapılıyor. 4 isim genel başkanlık için yarışacağı kurultayda kürsüye çıkan Meral Akşener, John F. Kennedy'nin "Zaferin binlerce babası vardır fakat yenilgi yetimdir" sözüyle veda etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2024 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
İYİ Parti'de kurultay günü! Meral Akşener, veda etti

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti'de yeni genel başkan belli oluyor. 5. olağanüstü kurultayda Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın ve Günay Kodaz genel başkanlık için yarışıyor. Tekrar aday olmayacağını açıklayan Akşener, salondakilere hitaben bir veda konuşması yaptı.

Zaman zaman duygusal anlar yaşadığı gözlenen Akşener'in 19 dakikalık konuşmasının sonunda John F. Kennedy'nin sözünden de alıntı yaparak "Kennedy'nin çok meşhur bir sözü vardır; 'Zaferin bin babası vardır, mağlubiyet yetimdir' der. İşte ben o bin babanın kaçıştığı yerde o yetim mağlubiyeti öksüz bırakmadım. Haksız olduğumuz için değil söz verdiğim için bırakmadım başarısızlığı ben aldım artık, başarıyı sizler yakalayacaksınız. bedeli ben ödedim artık, hesabı siz tutacaksınız" ifadelerini kullandı.

Kongrede tüzük gereği genel başkanlık seçiminde 1311 delegenin salt çoğunluğu aranacak. Tüm delegelerin katılması halinde beş adaydan birinin ilk turda 656 oy alması gerekiyor. Bu sayıya hiçbir aday ulaşamazsa seçim ikinci tura kalacak. Bu turda da yine salt çoğunluk aranacak. Hiçbir aday seçimlerde salt çoğunluğa ulaşamazsa en çok oyu alan 2 aday 3'üncü tura kalacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.