Hava Durumu

Gelecek Partisi'nden Niğde Ziyareti

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı ve Genel Merkez Heyeti çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Niğde’ye geldi. 

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2022 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2022 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Gelecek Partisi'nden Niğde Ziyareti

Gelecek Partisi Niğde İl Başkanlığında Partililerle bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı’yı Niğde İl Başkanı Sadık Şimşek ve partililer karşıladı.


Parti binasında basın mensuplarına bir takım açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı,  Gelecek Partisi olarak tüm teşkilatları ile beraber alanlarda çalıştıklarını ve  3 aydır tüm birimlerimiz alanlarda olduğu ifade etti.


Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı açıklamalarının devamında şu ifadelere  yer verdi: "Dün Batman’daydık bugün de Niğde İlimizdeyiz. Başka illerde programlarımızı devam ettireceğiz. Genel Başkanımız olmak üzere tüm teşkilatlarımız alanlarda çalışırken yoğun ilgi görüyoruz. Bizzat dün Adana’da yaşadık. Ben kendim Batman’da yaşadım, Kırklareli’nde, Sakarya’da yaşadım. İllerimizde halkın bu ilgisi gelecekte ümit gördükleri içindir. Maalesef vatandaşlarımızda büyük sıkıntılar var, halkımız çok tedirgin. Beklentileri o kadar aşağılara düşmüş ki geleceği göremiyorlar. Geleceği göremedikleri içinde mevcut iktidardan tamamı ile ümitlerini kesmişler. Gelecek Partisine karşı yoğun bir ilgi var. Bizler çalışacağız, mücadelemizi vereceğiz, arkadaşlarımızla beraber geleceğe emin adımlarda yürüyeceğiz. Bizler gelecek iktidarın temellerini atıyoruz." dedi.


ÜLKEDEKİ EKONOMİK KRİZİN BAŞINDA TARIM VE SANAYİ GELİYOR


Çiftçilerin karşılaştıkları soruna da değinen Genel Başkan Yardımcısı Başçı, ‘‘Ülkemizde bir Ekonomik kriz var. Bu ekonomik krizinde başında tarım ve sanayi geliyor. Bir ülke de tarım biterse sanayi biterse kriz ortaya çıkar. Ülkenin ana omurgasını oluşturan tarım, maalesef tamamen bitmiş durumda ve dışarıya bağımlı hale gelmiş durumdayız. Kısa zaman içerisinde bir ay çiçeği yağ krizi yaşandı. Ukrayna- Rusya savaşı sebebiyle oradan gelen yağların birkaç gün gecikmesi nedeni ile vatandaşlar yağ kuyruklarına girdiler. Aslında bizim bu tip şeylere ihtiyacımız yoktu. Trakya Bölgesi ay çiçeği merkeziydi ve oradan kaldırılan mahsul ihraç ediliyordu. Konya ülkenin tahıl ambarı olarak bilinir ancak buğdayın %90'ınını ithal etme durumuna geldik. Çünkü çiftçimize çalışanımıza ve tarıma gerekli değeri önemi vermediğimiz için maalesef tarımı bitirdik. Köylerde tarım yapanların oranı %6, ile yüzde 7’lere kadar düşmüş durumunda. Tarım alanlarını imara açtık ve tamamen rant alanları oluşturduk. Verimli toprakların hepsinde yüksek katlı binalar oluşturduk. Çiftçilerimizi ve tarımın en büyük sorunlarından biri de sürekli yükselen maliyet. Gübreye, elektriğe, mazota gelen zamlar çiftçimizin belini büktü. Bizim şöyle bir çalışmamız var. Bakanlığın karşılığı olarak bizim birimlerimizde Pick Başkanlıkları var. Tarımdan sorunlu olan Pick Başkanımızda Ali Akmaz'dır. Ali bey bundan bir kaç gün önce Konya’da Genel Başkanımızın başkanlığında bir “Tarım Çalıştayı” yaptılar. Tarımın geleceğinin masaya yatırıldığı çalıştaya yoğun bir katılım oldu. 2 gün süren çalıştayda bize fırsat verildiği takdirde tarımın sorunlarını ve geleceğini, hayata geçirebileceğimiz projeleri konuştular. Her konu da olduğu gibi tarıma da çalıştık ve hazırlıklarımızı yaptık. Önümüzde ki süreçte imkan olduğu taktirde bu çalışmalarımızı da hayata geçireceğiz.’’ diye konuştu.


HER AN SEÇİM OLABİLİR


Abdullah Başçı, basın mensuplarının erken seçim olacak mı sorularına ise şu ifadelerle cevap verdi: "Bu ülkede her an bir seçim olabilir. Çünkü hiç bir şey iyi gitmiyor. Maliye Bakanı çıktı “vuracağı kadar dibe vurdu buradan aşağı gidecek bir şey yok rahat olun” diyor. Yani diyor ki biz önümüzde ki günlerde bol bol zam yaparak kurtarmaya çalışacağız. Böyle bir ortamda kendi çalışmalarında gelecekle ilgili bir ışık gözükmüyorsa, o zaman bir erken seçim yapmaları gerekiyor. Bu ülkede her an seçim olabilir." dedi.


Basın açıklamasının ardından muhtarlarla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Başçı, muhtarların sorunları ve taleplerini dinledi.
Başçı daha sonra Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliğini ziyaret ederek Niğde gezisini sonlandırdı. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.