Hava Durumu

Yaza merhaba demek sizinde hakkınız!.

Yaz geldi birçok insan baş belası kilolarından kurtulmanın yollarını arıyor. Peki uzmanlar ne öneriyor. İşte zayıflamanın yolları…

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2023 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2023 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Yaza merhaba demek sizinde hakkınız!.

Spor
Zayıflama yolunda olmazsa olmaz şartlardan biri spordur. Elbette her insan gibi sizde spor yapmadan zayıflayamayacağınızı biliyorsunuzdur. Gün içerisinde 45 dakikalık bir yürüyüş,ağırlık anteremanlarıyla birlikte sporu desteklemeniz gerekiyor.
Mutfak tezgahınızı boşaltın.
Mutfak tezgahlarınızın üzerindeki abur cuburları ve kalorisi fazla olan tüm yiyecekleri rafa kaldırmanız öneriliyor. Maalesef çikolataya elveda demenizin vakti geldi.
Meyve ve sebzeleri gözünüzün önüne alın.
Açlık krizleriniz tuttuğunda meyve ve sebze tüketimini arttırın. Uzmanlar kırmızı meyveleri bol bol yemenizi tavsiye ediyor. Yapılan araştırmalara göre kırmızı meyveler, karın yağlarıyla mücadele etmede etkili bir yöntem. Çilek, karpuz, kiraz, vişne, turp gibi kırmızı renkli meyve ve sebzeler, sizi uzun süre tok tutarken aynı zamanda sağlığınızı da koruyor.
Tatlılarla vedalaşın.
Uzmanlara göre en büyük düşmanınız tatlılar, 
Canınız tatlı istediğinde ballı süt için, meyveli yoğurt yapın ya da birkaç adet hurma yemek tatlı ihiyacınızı bastırabiliyor.
15-20 dakika yemek yeme alışkanlığı sizi daha tok tutar ne kadar yavaş yerseniz hem daha az yiyecek tüketmiş olursunuz hem de doygunluk hissiniz artar. Böylelikle kilo vermeniz kolaylaşacak.
Şekerli içeceklere son verin
Şekerli içecek tüketmek yerine çay içmeniz öneriliyor. Tabi ki tükettiğiniz çay şekersiz olursa çay tüketimini arttırabilirsiniz. Uzmanlar dengeli ve sağlıklı beslenmenin hem zayıflamak hem de daha iyi bir yaşam sürmek için oldukça önemli olduğunu söylüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.