Hava Durumu

Uzun yaşamanın sırları!

Dengeli beslenmek, spor yapmak, çevresel faktörleri iyileştirmek uzun ve sağlıklı yaşamanın ilk şartları. Peki sağlıklı ve uzun yaşamanın sırları neler? İşte uzmanlar tavsiyeler…

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2023 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2023 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Uzun yaşamanın sırları!

Uzun yaşamın ama en önemlisi sağlıklı yaşamanın sırları her geçen gün merak konusu olmaya devam ediyor. Uzmanlar insan vücudunun 150 yıl yaşamak üzerine programlandığını söylüyor. 
Biz daha az yaşıyorsak burada, hata bizim 

İnsanlar çoğunlukla sağlıklı besinler tüketmiyor ve spor yapmıyor. Bu nedenle vücutta birtakım hasarlar meydana gelebiliyor. Beynimizde yarattığımız psikolojik sorunlar da uzmanların görüşüne göre erken ölüme götüren hastalıkların oluşmasına sebep olabiliyor. 
Uzmanlardan uzun ve sağlıklı yaşamanın sırları
Dengeli beslenin: Uzun ve sağlıklı yaşamanın olmazsa olmazı sağlıklı ve dengeli beslenme. Vücuda zararlı besinlerden uzak durun. Meyve ve sebze ağırlıklı beslenmenin proteinler ile desteklenmesi, insan vücuduna enerji sağlıyor. Fiziksel enerjiyi yükseltmek için de vitaminler ve takviyeler almak gerekiyor.
Spor hayatımızın bir parçası olmalı
İnsanın her yaşta enerjik olabilmesi spora bağlıdır. Yapılan sporlar sayesinde vücudu fit tutabilmek mümkün. Spor salonlarında profesyonel ekipmanlarla spor yapmak zorunlu değil. Yavaş tempodaki koşular ve uzun soluklu yürüyüşlerde insan vücudunun spor ihtiyacını karşılamaya yetiyor.
Çevresel faktörlerin önemi büyük
Sağlıklı çevre koşulları uzmanlara göre uzun yaşamanın sırlarından. Hem fiziksel hem de mental açıdan huzur veren ortamlar insana enerji veriyor. Yaşadığımız ortam, soluduğumuz hava çok önemli. Bulunduğunuz ortamlarda oksijen oranı düşükse, hava kirliliği varsa, zehirli gazlar yoğunsa, çok sıcak veya çok soğuksa hatta çok kalabalık, yoğun stresli ortamda yaşıyor ve o stresi boşaltamıyorsanız, soluduğunuz hava kalitesizse, çevrenizdeki insanlar negatifse, tüm bu çevresel faktörler sizin uzun ve sağlıklı yaşamanızı engelliyor.
Hastalıkların panzehri pozitif düşünce
Uzmanlara göre beyin ne kadar sağlıklı ve pozitif düşünürse insan o kadar sağlıklı ve enerjik oluyor. Bu durumda genç kalmayı sağlamakla beraber hastalanma riskini azaltıyor. Çünkü hastalıkların pek çoğu insanın beyninde üretiliyor. 
Negatif etki yaratan kişilerden uzak durun
Çevremizde pozitif insanların varlığı sağlıklı yaşamamıza etki ediyor. Bu nedenle uzmanlar negatif insanlardan çabucak uzaklaşmanızı hem akıl hem de ruhsal sağlığınız için öneriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.