Hava Durumu

Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi uygulaması hayata geçiyor!.

Türkiye’de 81 ilin tüm sağlık kuruluşlarında hasta ve çalışan güvenliği ile memnuniyete yönelik standartları içeren Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi uygulaması başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2023 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2023 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi uygulaması hayata geçiyor!.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ve hayat geçirilmesi için hazırlanan Sağlıkla Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirmesine Dair Yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yürürlük bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.
Kamu ve özel sektörlere ait hastaneler, tıp merkezleri, ağız ve diş sağlığı merkezleri, birinci basamak sağlık kuruluşları, tıbbi laboratuvarlar gibi tüm sağlık kurum ve kuruluşları, Türkiye Sağlıkta Kalite Sistemi kapsamında, sağlıkta kalite standartlarına uygun düzenlemeler yapacak.
Sağlıkta Kalitenin Geliştirilmesi ve Değerlendirmesi adına tüm kuruluşlarda kendiyle ilgili öz değerlendirmelerini yapacak ve yapılan değerlendirmeler elektronik sisteme kaydedilecek.
Sağlıkta kalite standartlarına ilişkin rehberler Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanıp yayımlanarak,  internet sitesinden yayımlanacak. Ayrıca SKS konusunda uzaktan ya da yüz yüze eğitim faaliyetleri de düzenlenecek.
Sağlık kuruluşlarına "kalite, hasta ve çalışan güvenliği" puanı sağlık kurum ve kuruluşlarına ilişkin kalite puanı ile kurumsal hizmetler ve hasta, çalışan güvenliği puanı, puanlandırma sistematiğine göre hesaplanacak. Ölçme ve değerlendirme sonuçları, faaliyetin tamamlanmasının ardından en geç 10 gün içinde bakanlıkça oluşturulan elektronik sistem üzerinden sağlık kurum ve kuruluşlarına iletilecek.
Yönetmeliğe göre,  değerlendirme  sonucunda 95 ve üstü kalite puanı alan sağlık kurum ve kuruluşları, bakanlık veya genel müdürlük internet sitesinden ilan edilecek. Bu sağlık kurum ve kuruluşlarına, bakanlıkça SKS logo kullanım hakkı ve ilgili mevzuatı çerçevesinde plaket veya başarı belgesi verilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.