Hava Durumu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gri kod açıklaması!..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İkinci Beyaz Reform kapsamında sağlıkta şiddetin sebeplerini ortadan kaldırmayı amaçladıklarını açıklayarak, ''Hastanelerde Beyaz Kod öncesi devreye girecek, 'Gri Kod' denilebilecek erken uyarı sistemini getireceğiz." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 16:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gri kod açıklaması!..

"Amacımız şiddet yaşanmadan önüne geçilebilmek’’

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddetle mücadeleye yönelik hastane ortamlarının düzenlenmesinin yanında İçişleri Bakanlığıyla beraber şiddeti önlemeye yönelik güvenlik önlemlerine ilişkin de ortak bir çalışma yaptıklarını bildirdi. Bu çerçevede hastanelerdeki güvenlik elamanlarının sayısını artırma planlamalarının olduğunu aktaran Fahrettin Koca, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Şiddete başvuran kişi tekrar geldiğinde güvenlik haberdar edilecek’’

Hastanelerde daha önceki şiddet eylemlerinden dolayı Beyaz veya Gri Kod verilmiş kişilere yönelik de bazı uygulamaların sistemle geleceğini anlatan Fahrettin Koca, şöyle devam etti: "Daha önce Gri Kod veya Beyaz Kod verilmiş olan bir kişi, sonraki süreçte hastaneye geldiğinde o hasta için tekrar Gri Kod verilecek. Yani bu hasta hizmetini alacak ama güvenlik elemanlarının, idarenin kontrolünde, bilgisinde olacak. Böylelikle verilen hizmetin önceden alınan önlemle daha güvenli olması sağlanacak.’’ sözlerini kullandı.

‘’Telemedicine ile uygulamalar online çözülebilecek ‘’

Yaşlıların kendilerinden sorumlu bir hekime emanet edileceği Sağlıklı Yaş Alma Merkezlerinin sayısını artırmaya başladıklarını da vurgulayan Fahrettin Koca, uygulamaya 80 yaş üzeriyle başlandığını ama ilerleyen süreçte 65 yaş üstüne de hizmet sunulmasının hedeflendiğini söyledi.

Hekim, hemşire, tıbbi sekreter ve teknikerin görev yaptığı bu merkezlerde hastaların evlerinde ziyaret edileceğini, bazı rapor, reçete gibi işlemlerinin de hastaneye gelmelerine gerek kalmadan uzaktan online sistem aracılığıyla çözüleceğini söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.