Hava Durumu

Saçlarınız Şimdi Daha Sağlıklı

Bir kadının en önem verdiği şeylerden biride sağlıklı, dolgun ve parlayan saçlarıdır. Peki işin sırrı ne?

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Saçlarınız Şimdi Daha Sağlıklı

Gün içerisinde yıpranan ısı görmüş ve kırıkları olan saçlarımıza ne yapmalıyızda eski sağlığına kavuşturmalıyız. Aşağıdaki maddeleri uygulayarak saçlarınızı eski sağlıklı görümününe kavuşturabilirsiniz.

Yediğiniz Şeyler Çok Önemli

Yumuşak ve parlayan saçlar için yeterince protein almak çok önemli. Et, yumurta, balık, süt içerisinde proteini barındıran en önemli besin kaynaklarıdır. Saçınızın demir ve bir çeşit mineral kaynağı olan ferritini ihtiyacını karşılaması için haftada en az bir kere kırmızı et tüketmelisiniz. Vücudunuzun  meyve, sebze, ve tahıl ihtiyacını karşılamakta bir o kadar önemli. Saçlarınız böylelikle yeteri kadar mineral ve vitamin almış olacak. 

Şampuanınıza Sadık Kalın

Duyulan birçok hikayenin aksine saçınız bir ürüne alışmaz. Şampuan saça alışır ve hep aynı sonucu verir. Çok az insan uzun süre kullandığı ürününden memnundur. Alternatif ürünleriniz olsada saçınıza iyi gelen kullandığınız ürüne sadık kalmanızı öneririz.

 

Sirkeli Suyu Deneyin

Banyodan çıkmadan önce bir kaç damla sirkeli bir su saçınıza parlıklık ve canlılık katar. 

Su İçin Ve Saçlarınızı Dinlendirin

Vucüdunuzun nem dengesini sağlamak için bol sıvı tüketin. Bol su tüketimi ile sağlıklı saçlara kavuşabilirsiniz. saçınızı dinlendirmekte bir o kadar önemli. sürekli saç boyamak saç renginizi değiştirmek, maşa kullanmak, kimyasal ürünleri saçınıza sürmek saçınızı devamlı yıpratacağından  dolayı bunlara bir süre ara verin. Ayrıca saç boyama işlemi için bitkisel ürünlerden yararlanabilirsiniz. 

E Vitamini Takviyesi Ve Bitkisel Yağlar

E vitamni içerisindeki yağlar saçlar için oldukça önemlidir. Saçınızın parlaklığını kazanması için ayrıca maskelerin içine koyarakta saçınıza bu vitamini uygulayabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı, arğan yağı, hint yağı, jojoba yağı, lavanta yağı, zeytinyağı, tatlı badem yağı, çam terebentin yağını saçınıza ya maske şeklinde uygulayarak ya da şampuanızın içine 10-15 damla şeklinde ilave edip uygulayabilirsiniz.  Ayrıca saç uçlarınızada duştan sonra bir kaç damla damlatarak saçınızın parlaklık kazanmasını sağlayabilirsiniz.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.