Hava Durumu

Katarakt ameliyatının beyine etkileri

Yapılan araştırmalar sonucunda katarakt ameliyatı beyni gençleştiriyor

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2023 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2023 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Katarakt ameliyatının beyine  etkileri

İnsan gözünde doğuştan var olan lens 40’lı yaşlardan sonra işlevini kaybetmeye başlar. Bu lensin işlevini kaybetmesine neden olan şeyler  ise yaş faktörü, doğuştan gelen bir hastalık veya katarakt olabilir. 13 yıllık bir araştırma sonucuna göre katarakt ameliyatı olan kişinin olmayan kişiye oranla beyninin bilgi birikiminin ve bilgiyi işleme yeteneğinin yüzde 50 fazla olduğu belirlendi.

KATARAKT AMELİYATI NEDİR?

Katarakt ameliyatı şeffaflığını kaybeden doğal göz içi lensin çeşitli cerrahi yöntemlerle alınarak, yerine yapay ve şeffaf göz içi merceğin koyulması işlemidir. Operasyonun amacı katarakta bağlı görme kaybının giderilmesidir.

Günübirlik gerçekleştirilen bir ameliyattır. 30-40 dakika arasında uygulanır.

KATARAKT BELİRTİLERİ NELERDİR?

Başlangıç aşamasında görmede hafif bulanıklık normal algılanan renklerde solma ve gece ışıklarda dağılmalar ile kendini belli eder. İlk başlarda gözlük ile görme oranında iyileşmeye gidilebilir. İleri seviyelerde ise ileri derecede görme bozukluğu yaşanır. Katarakt belirtileri çoğunlukla şu şekildedir; okuma zorluğu, detayları görmede zorluk yaşama, özellikle ışığa karşı hassasiyet, görme oranında azalma,  çift görme, renkleri soluk algılama.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.