Hava Durumu

GETAT Merkezi Hizmete Başladı

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi Yeniden Hizmet Vermeye Başladı

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2022 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2022 11:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
GETAT Merkezi Hizmete Başladı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Ek Binası Girişinde Hizmet veren Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Merkezi yeniden vatandaşların hizmetine sunuldu. 


Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusunda Sağlık Bakanlığı onaylı sertifikalı programlarda eğitim alan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Selda Yavaşcan tarafından uygulanacak. 


GETAT Polikliniğinde yapılan uygulamalar hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Selda Yavaşcan, modern tıbbi uygulamalarla geleneksel tıp yöntemlerini birleştirerek, halkımızın daha sağlıklı koşullarda tedavi olabilmelerini sağlamak için çalıştıklarını, bu tedavilerin uzman hekim tarafından yapılmasına olanak sağladıklarını belirtti. 


Uzman Doktor Selda Yavaşcan yaptığı açıklamasında; Uygulayacakları tedavi yöntemlerinin bilimsel olarak ispatlandığını ve modern tıbba alternatif değil aksine tamamlayıcı nitelikte olduğunu söyledi. 


"Hastanemizde başlangıç olarak Ozon uygulaması hizmeti vereceğiz. Ozon gazı canlı organizma ile temas ettiğinde hızlı şekilde moleküler oksijene ve oksijen radikallerine dönüştürülür. Vücutta hafif düzeyde bir oksidatif strese yol açan bu durum organizma tarafından bir tehdit olarak algılanır. Bunun sonucunda antioksidan olarak adlandırılan savunma sistemlerinde görev alan enzimler uyarılır ve etkilenen bölge oksijenden zengin hale getirilerek toksinlerden arındırılır. Doğru doz ve doğru yöntem ile uygulandığında vücudun pek çok sistemi üzerinde iyileştirici etkileri olan ozon tedavisi ile çeşitli rahatsızlıklardan kurtulmak, yaşam kalitenizi büyük oranda artırmak için GETAT Uygulama Polikliniğimize gelerek veya hastanemizi arayarak 5201-5202 dâhili telefondan detaylı bilgi alabilirler” dedi.


GETAT Polikliniğinin hizmete açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan NÖHÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Yakup Çetinkaya “Bilindiği üzere alternatif tıbba Bakanlığımız büyük önem vermektedir. Şimdilik ozon tedavisi yöntemleriyle hastalarımıza hizmet vereceğiz. Bu tedavi yöntemi hastanemizde hijyenik şartlarda yapılmaktadır. Yeniden hizmete açılan polikliniğimizde, geleneksel ve modern tedavi yöntemlerinin birlikte kullanımı ile hastalara mümkün olan en iyi sağlık hizmetini sunacağız “ dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.