Hava Durumu

En az sigara kadar tehlikeli!..

Son yıllarda artış gösteren elektronik sigaralar, nargileler ve benzer elektronik ürünler tıpkı sigara gibi sağlığı tehdit ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2023 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
En az sigara kadar tehlikeli!..

Yapılan araştırmalar sonucunda elektronik sigara ve benzer ürünlerin kullanımı artışa geçti. Bu ürünlerin kullanımı sağlığa zarar vermekle kalmayıp tüberküloz, hepatit gibi hastalıkların bulaşma riskini artıyor.
Bakterinin solunum yollarından vücuda girmesi ile özellikle akciğerlerde yaygın iltihap gelişmesine neden olan ve halk arasında verem olarak bilinen tüberküloz, bulaşıcı bir enfeksiyon hastalığıdır. Elektronik sigaraların içerisinde sıvı likitler sayesinde bu bakteriler hava uzun süre kalabiliyor ve kolayda bir başkasına bulaşabiliyor.

Gençler Hedef Alınıyor
Sigara kullanımını azaltmak için veya sigarayı bırakmak için önerilen nargile ve elektronik sigara gibi ürünlerin sigarayı bırakma üzerinde bir etkisi olmadığı gibi elektronik olması nedeniyle patlama, yakma veya cepte alev alma gibi başka tehlikelere ve risklere de davetiye çıkarıyor. Uzmanlar ise tütün ürünlerinin gerek elektronik gerek normal olmasının bir farkının olmadığını ve aynı seviyede tehlikeli olduğu konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor. 
Uzmanlara göre sigarayı deneyen her 5 kişiden 3’ü bağımlı hale geliyor. Sigarayı bırakmak zorlu bir görevin başlangıcı olsa da uzmanlara göre imkansız değil. Bunun için sağlık kuruluşlarından profesyonel kişi veya hekimlerce alınan destekler çok yüksek oranda olumlu sonuçlar veriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.