Hava Durumu

Diyetisyen Tekiner: Sıvı tüketimi çok önemli

Koronavirüsün etkisinde 3. Ramazan Ayına da ulaştık. Bağışıklık sistemimizin olumsuz etkilenmemesi için nasıl beslenmeliyiz? Uzman diyetisyen Bahar Tekiner'e sorduk. 

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2022 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2022 15:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Diyetisyen Tekiner: Sıvı tüketimi çok önemli

SIVI TÜKETİMİ ÇOK ÖNEMLİ 
Ramazan ayında sıcakların bastırması ile birlikte sıvı tüketiminin çok önemli olduğuna değinen Diyetisyen Bahar Tekiner açıklamalarında şunları değindi: "Ramazan ayında beslenme modelinde kişilerin yavaş yavaş beslenmeleri yemek yememeleri gerekiyor. Yemek esnasında su içilmemesi gerekiyor. Sindirim enzimleri açısından önemli bizim için. Kırmızı et tüketiminin azaltılması sebze tüketiminin artırılması gerekiyor. Kuru bakliyat tüketiminin artırılması önem arz ediyor. 
Sahurda daha çok kahvaltı öğünlerine yer verilmesi sağlık açısından daha büyük önem arz ediyor. Yumurta, süt, kefir, ayran, çiğ kuruyemişler olabilir. İftarla sahur arasında bol sıvı tüketilmelidir. Ekmek tüketimi daha çok tahıllı ekmek gruplarından olmalıdır. 
Yaşlı bireylerimiz kas ve istekelet sistemleri açısından daha çok protein ağırlıklı beslenmeliler. Daha çok su tutumunu artıracak besinler önemlidir. Kabak, yulaf, sebzeler özellikle çiğ sebzeleri daha çok tercih etmemiz gerekmektedir." 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.