Hava Durumu

Birlikte tüketilince zehir saçıyor!..

Besin çeşitliliği, düzenli ve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez kurallarından biri gibi görünse de, beraber tüketilmemesi gereken besinler, bir arada tüketildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte, birlikte tüketilmemesi gereken besinler…

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2023 15:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2023 15:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Birlikte tüketilince zehir saçıyor!..

Yoğurt ile beraber tüketilmemesi gereken besinlerin en başında balık gelir. Nedeni ise yoğurt ve balığın çok çabuk bozulan ürünler olmasıdır. Bununla birlikte yoğurdu kendisi gibi ekşi gıdalarla da tüketmemek gerekiyor. Tere, peynir, tavuk ve turp, patates ile beraber tüketilmesi de zehirlenmelere yol açabilir.

Kavun ve Karpuzun da birlikte tüketilmemesinde fayda var, ishal yapıcı etkiye sahip olabilir ya da kanı fazla sulandırarak yüksek tansiyona neden olabilir. Meyve, süt ürünleri ve tahıllarla birlikte de tüketilmemelidir.

Süt ve yumurtanın yüksek hayvansal protein içeren besinler olması nedeniyle aynı öğünde tüketmek vücutta toksik atıklara sebep olabiliyor. Süt ve tavuk, besin değeri açısından aynı maddeleri içeren yiyeceklerdir. Bu yüzden ikisini bir arada tüketmek vücutta aşırı protein ve kalsiyum birikmesine neden olur. Bunun yanı sıra sütün içeriğinde bulunan laktik asit tavuğun midede ekşimesine sebep olur.

Sarımsak ve Soğan ikilisinin de güçlü bir antioksidan olduğunu bilmeyen yoktur. Beraber tüketildiğinde ise kan akışını fazla hızlandırabilirler.

Sirke ve Pirinç’ in de bir arada tüketilmemesi gerekiyor. Bunun nedeni ise pirinç lifli içeriğe sahip bir yiyecektir. Bu yüzden de son derece faydalıdır. Fakat turşu gibi sirke içeren besinlerle beraber tüketildiğinde bu faydalı özelliğini kaybeder.

Kırmızı et sirke ve nar gibi besinlerle tüketilmemelidir. Nedeni ise kan yapıcı özelliğe sahip olmalarıdır. Fazla kan yapıcı maddelerin bir arada vücuda alınması alerjiye sebebiyet verebilir.

YEMEKLERDEN SONRA TÜKETİLMEMESİ GEREKENLER

Türklerin bir geleneği haline gelmiş olan çayın yemeklerin hemen ardından tüketilmesi oldukça yanlış bir harekettir.  Midenin çayın içindeki demir ile karşılaşması demirin sindirilememesi anlamına geliyor. Bu durum özellikle demir eksikliği çeken bireyleri etkiliyor.

Yemek yedikten sonra meyve yemek. Meyveler kolay sindirilemeyen yiyecekler arasında yer alır. Dolayısıyla yemeğin hemen ardından meyve yemek bu sindirim işlemini daha da zorlaştırır. Buna ek olarak vücut meyvenin sağladığı faydalardan yararlanamıyor ve meyve kiloya dönüşüyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.