Hava Durumu

Baş Belası Migren Ağrılarından Kurtulun

Birçok kişinin şikayetçi olduğu migren ağrılarına evde ne iyi gelir? Migren ağrıları için evde uygulanabilecek yöntemleri sizler için derledik.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2023 22:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2023 22:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Baş Belası Migren Ağrılarından Kurtulun

Günlük yaşamı etkileyen hastalıklardan birisi olan migren, meydana getirdiği ağrı ve hayatı olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle birçok insanın anında iyileştirme tedavisini aradığı bir hastalık olarak biliniyor. Kadınlarda daha sık rastlanılan migreni tüm hastalıkları tetiklediği düşünülen stres harekete geçiriyor.

Migren’e Ne İyi Gelir?

Uzmanlara göre migrenin neden olduğu baş ağrısının oluşmaması için bol su tüketimi çok önemli. Aynı zamanda baş bölgesine uygulanacak olan soğuk tamponlarda migren ataklarını önleyici rol üstleniyor. Baş ve şakak bölgesine lavanta yağı sürmenin de  migren ağrısına iyi geldiği bilinen yöntemler arasında. Ayrıca muz tüketmenin de  migren ataklarını önlediği uzmanlar tarafından kabul gören yöntemlerden birisi. Aloe Vera bitkisinin jeli ile baş bölgesine yapılan masajda migrene iyi gelen bir diğer yöntem. Migren atağı geldiğinde sessiz ve ışıksız bir ortamda bulunarak istirahat etmek ise bilinen yöntemlerin başında geliyor.

Güzel kokulu bitkilerden olan: lavanta, papatya ve nane içerikli kokularda migrene karşı kullanılan yöntemlerden bazıları arasında yer alıyor. Ancak tüm bunlardan önce uzmanlar tarafından verilen ilk tavsiye ise migren veya herhangi bir sebepten dolayı baş ağrısı yaşayan insanların vakit kaybetmeden bir doktora görünmeleri.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.