Hava Durumu

Açken limonlu su içmenin faydaları!.

Su tüketmek insan vücudu için hayati önem taşıyor. Uzmanlara göre günde 2.5-3 litre su tüketilmesi gerek.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2023 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2023 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Açken limonlu su içmenin faydaları!.

Su tüketimini daha güzel hale getirmek isteyenler için limonlu su olmazsa olmazlardandır. Serinletici etkisi ve bol c vitamini kaynağı olan limonlu suyun ise birçok faydası bulunuyor.
İşte Limonlu Suyun Faydaları…

Her gün olmasa bile birkaç gün arayla limonlu su içmek metabolizmayı hızlandırır, dinç olmayı sağlar, iltihap söktürücüdür, kilo vermeye yardımcı olur. Vücutta birçok noktanın sağlığını koruyan limonlu su aynı zamanda göz sağlığı içinde faydalıdır. Limonlu su içmek kan şekerini dengeler, cildi temizler ve canlandırır. Limonlu su içerdi c vitamini sayesinde kemik yapısını güçlendirir. Grip ve soğuk algınlığına da iyi gelen limonlu su tüketimi ,stres azaltır, karaciğeri korur, tansiyonu düşürür, vücudun su kaybını engeller ve detoks etkisi yaratır.
Limonlu suyu kimler tüketmemeli!
Güçlü asidik yapısı nedeniyle mide ve yemek borusu rahatsızlığı olanların dikkatli tüketmesi gerekmektedir. Mide rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Mide rahatsızlığı olan kişilerin aç karnına tüketmemesi önerilir. Yüksek tansiyonu olanların doktorlarına danışıp tüketmeleri gerekir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.