Hava Durumu

Vali Şimşek'ten, Kütüphane Haftası Mesajı

28 Mart 3 Nisan arasında 58. Kütüphane Haftası etkinlikleri düzenlenecek. Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek de kütüphane haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2022 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2022 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Vali Şimşek'ten, Kütüphane Haftası Mesajı

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek'in 58. Kütüphane Haftası mesajı 

"Kütüphanelerin ve kitap okumanın önemini anlatmak amacıyla Ülkemizde 1964 yılından bu yana Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta, Kütüphaneler Haftası olarak kutlanmaktadır.

Kelime anlamı olarak kitapevi olan kütüphaneler, günümüzde sadece kitapların bulunduğu ve kitaplardan istifade edildiği yerler değil, toplumu ilgilendiren konularda konferanslar, kurslar, el becerileri ve sanat eserleri gibi birçok etkinliğin düzenlendiği, toplumun sosyal kalkınmasına yardımcı olan kültürel, eğitici ve dinlendirici faaliyetlerin de merkezleridir.

Bizler, ilk emri “Oku” olan bir inancın mensuplarıyız. Ecdadımızda her dönemde bilgiye ve okumaya önem vermiştir. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, bireysel ya da toplumsal olarak başarılı bir yer edinmek istiyorsak okumak, düşünmek, eleştirmek ve en önemlisi de üretmek zorundayız. Bu anlamda nasıl ki eğitimin, bilimin, sanatın olmadığı bir dünya düşünemiyorsak, kitapların ve kütüphanelerin de olmadığı bir dünya düşünemeyiz.

Bu bağlamda; çocuklarımıza ve gençlerimize kitap sevgisini aşılamalı, onlara kütüphanelerden yararlanma alışkanlığı kazandırmalıyız. Zira milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerleri yüksek, kendine güvenen, analitik düşünebilen genç nesillerin yetişmesi okumaya, anlamaya ve sentez yapmaya bağlıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle eğitim hayatımızın vazgeçilmezi kitaplarla olan dostluğumuzu canlı tutarak çocuklarımıza da bu sevgiyi aşılamanın önemini bir kez daha hatırlatır okuma sevginizin hiç eksilmemesi dileği ile Kütüphane Haftası´nı kutluyorum." 

KÜTÜPHANE HAFTASI KUTLAMA PROGRAMI 

28 Mart günü başlayacak olan kutlama programı 1 Nisan'da sona erecek. 

28 Mart Pazartesi Karma Kitap Sergisi Açılışı ve Ödül Töreni saat 11.00'de İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşecek. 

29 Mart Salı günü Kültür Merkezi Salonunda saat 20.00'da Müzikli Şiir Dinletisi, 

30 Mart Çarşamba Öğretmenevinde saat 12.30 ile 13.30 arasında toplu kitap okuma, 

31 Mart Perşembe saat 13.00'da Kültür Merkezi Müzikli Masal Atölyesi, 

1 Nisan Cuma saat 20.00'da Kültür Merkezinde 90'lar konseri. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.