Hava Durumu

Toros kurbağasının ilk kez su altı fotoğrafları sergilenecek

Dünyada sadece Niğde’nin Ulukışla ilçesindeki Karagöl, Çinigöl ve Eğri Göl’de yaşayan Toros kurbağası (Rana Holtzi) Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Baybars Sağlamtimur tarafından su altında fotoğraflandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2023 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2023 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Toros kurbağasının ilk kez su altı fotoğrafları sergilenecek

Toros Kurbağasının “su altından çekilmiş fotoğraflarının” ilk defa yer alacağı sergide 54 fotoğraf görücüye çıkacak. Çekimlerde tamamen serbest dalış tekniğinin kullanıldığı fotoğrafların yer aldığı sergiyle, Toros kurbağalarının daha iyi korunması ve anlaşılması amaçlanıyor.

Sanatçının bir kurbağanın bakış açısına ulaşabilmek adına uzun gözlemler yaparak kompozisyon ve ışık kullanımı gibi sanatsal yaklaşımları en üst düzeyde tuttuğu fotoğraflarda, ötmeyen tek kurbağa türü olan Toros Kurbağalarının dünyadaki tek yaşam alanı olan Karagöl, Çiniligöl ve Eğrigöl, ilk defa bu teknikle çekilen fotoğraflarla tanıtılmış olacak.

Uluslararası Bern sözleşmesi de dahil çeşitli sözleşmelerle koruma altında bulunan Toros kurbağasını su altı ve su üstünde fotoğraflayan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde görevli ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Fotoğraf Sanatçısı (AFIAP) Dr. Öğretim Üyesi Baybars Sağlamtimur

görüntüleri oluştururken bir kurbağanın bakış açısına ulaşabilmek adına uzun gözlemler yaparak fotoğraflarda kompozisyon ve ışık kullanımı gibi sanatsal yaklaşımları en üst düzeyde tutup, canlının ve habitatın zarar görmemesi için maksimum hassasiyetle çalıştı.

Toros kurbağasının daha iyi anlaşılması ve korunması hedefiyle oluşturulan sergi, günümüze kadar bu manada yapılan en kapsamlı Toros kurbağası fotoğraf çalışması olma özelliğini de taşıyor.

13 Aralık 2023 Saat 14:00’de yapılacak açılışla kapılarını açacak olan sergide 54 fotoğraf yer alacak.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.