Hava Durumu

Niğde'de Kütüphaneler Haftası Programları Başladı 

58. Kütüphaneler Haftası Kutlama Programı kapsamında, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İl Binasında bulunan Halk Kütüpanesinde Karma Kitap Sergisi Açılışı ve Ödül Töreni gerçekleşti. 

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2022 12:04
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Niğde'de Kütüphaneler Haftası Programları Başladı 

Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, kurum müdürleri ve öğrencilerin katıldığı programda çocuk, genç ve yetişkin kategorisinde en çok kitap okuyanlar Vali Şimşek'ten hediye aldılar. 


Genç kategorisinde Berkan Temizkan, yetişkin kategorisinde Ali Harım kütüphaneler haftası münasebetiyle hediyelerini Vali Şimşek'in elinden aldılar. 

"İl genelinde 16 kütüphanemiz, 51 bin okuyucumuz var" 


Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek yaptığı açıklamada kütüphanelerin önemine değinirken şu açıklamalarda bulundu:  


"Kütüphaneler haftası bugün itibariyle başlıyor. Hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleceğiz. Bugün bu etkinliklerin ilkindeyiz. Amacımız kitapları kütüphaneleri genç nesillere sevdirmek. Bu şekilde de ilimizdeki okuyucu sayısını artırmak. Bu kütüphaneler haftasında da amaçladığımız budur. İl ve ilçelerimizde birer kütüphane, kasabalarımızda 10 kütüphane olmak üzere toplamda da ilimiz genelinde 16 kütüphanemiz mevcut. Okuyucu sayımız da 51 bin civarında. Ancak bu sayı yeterli değil. Bizim arzumuz daha çok okuyucumuz olsun, kütüphanelerimiz daha çok okuyucu ile buluşsun. Kütüphanelerimiz dolsun bu sayede de kültürlü kitabı seven nesiller yetiştirebilelim. İnşallah bu haftaki programlarımızla beklentilerimize katkıda bulunabilelim. Kütüphaneler haftası hayırlı olsun." 

Kütüphaneler Haftası programları 28 Mart - 1 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.