Hava Durumu

30 FARKLI ESER NİĞDE MÜZESİNDE SERGİYE AÇILDI

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve Niğde Valiliği tarafından, üniversitenin 30. yılına özel "30 Yıla 30 Eser" sergisi açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2022 16:39
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2022 16:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
30 FARKLI ESER NİĞDE MÜZESİNDE SERGİYE AÇILDI

Niğde Müzesinde bulunan sergi açılışına Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. 


Sergide, tekstil tasarımı, moda tasarımı, seramik ve el sanatları gibi birbirinden farklı 30 eser yer alıyor.

Sergi açılışında kurdele kesen Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek yaptığı açılış konuşmasında emeği geçenlere teşekkür ederken şunlara değindi: "Üniversitemiz bu yıl 30 yaşında. İnşallah ilimizde üniversitemizde yakışır şekilde kutluyoruz. Bu etkinliğimizde ülkemizin seçkin ve başarılı önemli sanatçılarımızın 30 adet sergisini gerçekleştiriyoruz. Halkımız da bu önemli eserleri gezmeye davet ediyoruz. Üniversitemizin 30. yaşına girmesi bizim için gurur. Bu etkinlik de tabi sanat anlamında şehrimize kazanç. İnşallah ilimizin gelişiminde lokomotif görevi görecek, diye umuyoruz. Başta rektörümüze, hocalarımıza, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." 


Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölüm Başkanı Hamide Tuğba Kızılkaya yaptığı açıklamada: "NÖHÜ ile Niğde Valiliği tarafından '30 Yıla 30 Eser Ulusal Davetli Karma Sergisi' Türkiye'nin farklı şehirlerden, üniversitelerden akademisyenler, devlet sanatçıları ve tasarımcıların yer aldığı bir sergi. Sergimizin içinde tekstil tasarımı, moda tasarımı, seramik ve el sanatlarını içinde barındıran 30 adet eser yer almakta. Bu eserler sanatçıların kendi bakış açılarıyla meydana getirmiş oldukları bir takım düşüncelerin yansımasıyla ortaya çıkartılmış ürünler. Liflerden, ipliklerden, kumaşlardan, telden, camdan, tahtadan oluşturulmuş 30 adlı eserden oluşuyor. 


Niğde Müzesinde sergimiz. 15 Nisan Dünya Sanat Gününde açtık sergimizi. 15-25 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak sergimiz gezilebilir, vatandaşlarımızı sanatseverleri sergimize davet ediyoruz" dedi. 


Niğde Müzesinde açılan sergi 15-25 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.