Hava Durumu

Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor !..

Zorunlu kış lastiği uygulamasına 1 Aralık itibari ile  geçilecek. Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, sürücülerin kış lastiği takmama cezasının 1 Ocak'tan itibaren zamlanacağı konusunda uyardı. Yeni rakamın 2 bin 534 TL'ye çıkması bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2022 11:26
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2022 11:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor !..

Zorunlu kış lastiği uygulamasına az kaldı!

1 Aralık 2022 itibari ile Türkiye genelinde kış lastiği takma zorunluluğu başlıyor. Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar, bu tarihten itibaren kış lastiği takmak zorunda kalacaklar. Hava sıcaklıkları ve iklim şartlarına bağlı olarak il valilikleri bu süreleri erkene ya da ileri bir tarihe çekebilecek.
Sürücülere uyarılarda bulunan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, "Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan yabancı ve yerli plakalı araçlar, kış lastiği takmak zorundalar. 1 Aralık itibariyle başlayacak kış lastiği zorunluluğunun tarihi sıcaklıklara göre il valileri tarafından belirlenir. Kış lastiği zorunluluğuna uymayan aracın işletenine 846 TL idari para cezası verilir" şeklinde açıklamalarda bulundu.
Patinaj lastiğinin kış lastiği yerine geçmediğini vurgulayan  Apaydın, "Kış lastiğinin derinliği kamyon, çekici, tanker ve otobüslerde 4 mm'den, kamyonet, minibüs ve otomobil türü araçlarda 1,6 mm'den az olamaz. Öte yandan patinaj zinciri bulunması veya kullanılması kış lastiği zorunluluğunu ortadan kaldırmaz. Kış lastiklerinin yanaklarında, (M+S) veya kar tanesi veya her iki işarette bulunur. Aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde sırt deseni uygunluğu kontrol edilir. Lastikler kaplama ise diş derinliği ve sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur. Havanın soğuması ile normal lastikler sertleşir ve yola tutunması zorlaşır" dedi.
Fevzi Apaydın açıklamalarına yeni yılla birlikte kış lastiği taktırmama cezasının 2 bin 534 lira olması beklendiğini vurgulayarak son verdi.

KIŞ LASTİĞİ UYGULAMASI OTOMOBİLLER İÇİN ZORUNLU DEĞİL 

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık 2022 itibariyle başlıyor ancak otomobiller için zorunluluk bulunmuyor. 

Bir bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve açık hava görseli olabilir

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.