Hava Durumu

Yüzlerce personel yeni yılda güvenliği sağlayacak !..

Yeni yılda huzur ve güven ortamını temin etmek, genel güvenliğin, asayişin muhafazası ile kamu düzenini sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığı’nın genelgeleri doğrultusunda ilimizde güvenlik tedbirleri alındı.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2022 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2022 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Yüzlerce personel yeni yılda güvenliği sağlayacak !..

İl merkezi polis sorumluluk bölgesinde toplam 84 Ekip, 108 çarşı mahalle bekçisi, 332 polis memuru, ilçelerde ise toplamda 38 ekip 14 Trafik, 225 personel görevlendirmesi yapıldı. 

Jandarma sorumluluk bölgesinde ise; 50 Asayiş, 7 trafik, 3 asayiş komando timi ve 13 sivil unsur (İstihbarat, KOM, TEM, Jasat, çocuk kadın suçları, köpek unsuru ve çevre koruma) olmak üzere toplam 635 personel görev yapacak. 

Niğde Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; 

"Bu kapsamda, yeni yıl programları dolayısıyla insan yoğunluğunun artabileceği konaklama tesisleri, eğlence mekanları, restoran, kafe ve benzeri yerlerde etkin, yoğun denetimler gerçekleştirilecek olup, görevli personel sayısı artırılacak.

Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, kutlama gerçekleştirilen meydan ve alan ile eğlence yerlerinde güvenlik birimlerince tedbirler artırılarak uygulanacak.

Trafik güvenliği en üst seviyeye çıkarılacak

Trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla; şehir içi ve şehir dışı karayollarında araç ve seyahat yoğunluğunun yaşanabileceği alanlar / güzergahlar ile yaya hareketliliğinin oluşacağı noktalarda trafik tedbirleri yoğunlaştırılacak.

Şehirlerarası otobüs terminallerinde, ara duraklarda ve karayolu güzergahları üzerinde yapılan denetimlerde otobüslerin takograf, kış lastiği, ışık donanımı ve diğer teknik donanımlar denetlenecek.

Eksiksiz sağlık hizmeti verilmesi sağlanacak

İl Sağlık Müdürlüğünce sağlık kurumlarında yeteri kadar personel görevlendirilerek acil servis hizmetleri de dahil olmak üzere eksiksiz sağlık hizmeti verilmesi sağlanacak.

Niğde Belediye Başkanlığınca (İtfaiye Daire Başkanlığı) yangın ve benzeri tehlikelere karşı her türlü hazırlık yapılacak ve teyakkuz halinde bulunulacak.
Belediye, emniyet ve jandarma personelince yılbaşı nedeniyle görevlerin aksamaması için en üst seviyede tedbir alınarak nöbet hizmetleri aksatılmadan yürütülecek.

Trafik, zabıta ve vergi denetim elemanları ekipler halinde denetim ve kontrollerini etkin bir şekilde gerçekleştirecek.

Telefon arızaları ile elektrik, su, doğal gaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca gerekli önlemler alınacak.
     
Yılbaşı tedbirleri kapsamında il merkezi polis sorumluluk bölgesinde toplam 84 Ekip, 108 çarşı mahalle bekçisi, 332 polis memuru, ilçelerimizde ise toplamda 38 ekip 14 Trafik, 225 personel görevlendirmesi yapılmıştır.

Niğde İl Jandarma Komutanlığı’nca; yeni yıla huzur ve güven içerisinde girilmesi, emniyet ve asayişin muhafazası maksadıyla yılbaşı öncesi, esnası ve sonrasını kapsayacak şekilde 50 Asayiş, 7 trafik, 3 asayiş komando timi ve 13 sivil unsur (İstihbarat, KOM, TEM, Jasat, çocuk kadın suçları, köpek unsuru ve çevre koruma) olmak üzere toplam 635 personel ile emniyet tedbiri alınacaktır." 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.