Hava Durumu

Yurt dışından getirilen oylar ATO Congresium’a ulaştı!.

28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 2. turda kullanılan 1 milyon 783 bin 107 oyun tamamı Ankara’ya getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2023 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2023 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Yurt dışından getirilen oylar ATO Congresium’a ulaştı!.

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde adayların 50+1’lik oya ulaşamaması sebebiyle seçim 2. tura kaldı. Yurt dışında 20 Mayıs’ta başlanan 2. tur için oy kullanma süreci 24 Mayıs’ta tamamlandı.
Yurt dışı oyları Ankara'ya geldi
Yurt dışında kullanılan 1 milyon 783 bin 107 oyun tümünü Türk Hava Yolları’na ait olan "Çatalhöyük", "Lale(Tulip)" ve "TC-LOH" uçakları, aralıklı olarak Esenboğa

Havalimanı’na iniş yaptı.
Yurt dışı temsilciliklerinde kullanılan oylar tırlara yüklenerek "Oy Torbaları Nakil Komisyonu” eşliğinde kolluk kuvvetleri nezaretinde ATO Congresium'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu'na ulaştırıldı. Siyasi parti temsilcileri de güvenlik amacıyla oluşturulan konvoya dahil oldu.
Yurt Dışındaki Vatandaşlar Yoğun İlgi Gösterdi
Türkiye Avrupa-Birliği Komisyon Eş Başkanı ve Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yurt dışındaki vatandaşlarımızın bu süreçte 5 günlük süresi vardı. Bizde bu süreyi doğru kullandık. Yoğun bir katılım oldu. Özellikle hafta sonu oy kullanma daha da arttı.” dedi.
Gümrük Kapılarında Oy Kullanma İşlemleri Sürüyor
Seçmen kütüğü yurt dışında olan seçmenler için 28 Mayıs saat 17:00’a kadar gümrük kapılarında oy kullanabilecekler.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.