Hava Durumu

YÖK Başkan Vekili Uzkurt resmen aday adayı oldu

Prof. Dr. Cevahir Uzkurt 14 Mayıs Genel Seçimlerinde, Ak Parti Niğde Milletvekili Aday Adayı olmak için başvuru yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2023 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2023 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
YÖK Başkan Vekili Uzkurt resmen aday adayı oldu

Prof. Dr. Cevahir Uzkurt açıklamasında şu ifadeleri kullandı; "Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekilliğinden 28. dönem milletvekili seçimleri için istifa etmiş bulunuyorum. Bu süreçte birlikte çalıştığımız yükseköğretim camiasının değerli mensuplarına şükranlarımı sunuyorum.

Türkiye için kritik bir öneme sahip olan 14 Mayıs genel seçimlerinde, ülkemiz ve milletimiz için taşıdığım sorumluluk bilinciyle Ak Parti Niğde Milletvekili Aday Adayı olmak için başvurumu yaptım. Hayırlı olmasını temenni ederim. Haydi Bismillah…" 

Cevahir UZKURT KİMDİR?

1973 Niğde doğumludur. Sırasıyla; 1995 yılında Marmara Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünde lisans, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Siyaset Ana Bilim Dalından yüksek lisans, 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalında doktora derecesi almıştır.

Bürokrasi görevleri olarak, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı-Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü, aynı bakanlıkta Müsteşar Yardımcılığı, KOSGEB Başkanlığı, Kredi Garanti Fonu (KGF) Başkan yardımcılığı, TÜBİTAK Bilim Kurulu Üyeliği, Türk Patent Enstitüsü Danışma Kurulu üyeliği, Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu üyeliği, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkan Vekilliği, Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi görevlerini yürütmüştür.

Akademisyen olarak, sırasıyla Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültelerinde Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör olarak görev yapmıştır. Amerika’da Alliant International University, School of Management’da Misafir Öğretim üyesi olarak görev yapmış, ulusal Ar-Ge ve yenilik (inovasyon) sistemleri, yenilik yönetimi, yenilikçi organizasyon kültürü, pazarlama ve yenilik ilişkisi üzerine proje çalışmalarını yürütmüştür.

Uzmanlık alanları içerisinde ise Türkiye’nin Ar-Ge ve yenilikçi yapısı, Türkiye’nin sanayi ve teknoloji yapılanması/mevzuat yapısı ve devlet teşvik sistemleri, Yenilik ekonomisi, Yükseköğretim sisteminin yapılanması, yenilikçi girişimcilik, inovasyon ve fikri mülkiyet hakları, Teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, kuluçka merkezleri, etki analizleri, pazarlama stratejileri, tüketici davranışları ve pazarlama araştırma konuları bulunmakta olup bu alanlara ilişkin ulusal ve uluslararası akademik platformlarda yayınlanmış çok sayıda kitap, kitap bölümü ve akademik makaleleri bulunmaktadır.

Evli ve 3 kız babasıdır.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.