Hava Durumu

Yeşilburç Dene Kadın Kooperatifi Açıldı

Tarihi ve doğal güzellikleri içinde barındıran Yeşilburç köyü bundan böyle yöresel ürünlerde de adından söz ettirecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2022 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2022 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Yeşilburç Dene Kadın Kooperatifi Açıldı

Yeşilburçlu kadınların bir araya gelerek kurdukları ve yöresel ürünler ürettikleri Yeşilburç Dene Kadın Kooperatifi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlenen programla açıldı.
Açılış töreninde konuşma yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek amaçlarının Yeşilburç’u turizm köyü haline getirmek olduğunu söyledi. 
Vali Şimşek ; “Bu anlamlı günde çok güzel bir açılışı gerçekleştiriyoruz. Gerek kültürel mirası gerek doğal güzelliği gerekse tarihi eserleriyle potansiyeli olan bir köy. Geldiğimizde köyümüzün bu potansiyelini gördük, harekete geçtik. Tabi köylümüzün ilgi talep ve desteği olmasa harekete geçemezdik. Klise camimizin restorasyonu, yürüyüş yolu, lavanta bahçemiz, seyir terası, bu okulun düzenlenip kooperatif haline gelinmesi gibi bir çok projemiz hayata geçiyor. Önemli olan köylümüzün desteği, amacımız köyümüzü turizm köyü haline getirmek istiyoruz. Böyle bir kooperatifin kurulması çok anlamlı, kadınlarımız için bir gelir kapısı olacak. Ben tekrar emeği geçenleri tebrik ediyorum.” dedi. 
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise : “Yeşilburç Köyünün emekçi kadınları da bugün burada kooperatiflerini açıyorlar. Onları tebrik ediyorum. Onlar da inşallah Niğdeli kadınlara rol model olacaklar. Kadınlarımızı inşallah çok daha iyi yerlerde çok daha iyi konumlarda göreceğiz. Bu koopetatifimiz hem şehrimize hem kadınlarımıza hayırlı olsun. Burada çok büyük el emeği var.’’dedi.
Kooperatif çalışmaları ile ilgili bilgi veren Kooperatif Başkanı Güler Öztürk kendilerine bu projeyi hayata geçirirken destek verenlere teşekkür etti.
Öztürk;  “Eylül 2021’de başlayan kooperatifleşme yolculuğumuzu kooperatifçiliği gerçek anlamda anlamamız yasal ve mali süreçler hakkında bilgilendirilmemiz şeklinde devam etmiştir. Ardından da biz de varız dedik. 7 Ocak 2022 tarihinde tüzel kişiliğimizi kazandık. Köyümüz çok değerli bir mirasa sahip. Bizler bu mirası çalışkanlığımızla emeğimizle üretimi döküp köyümüze, ilimize ve ülkemize üreten insanlar olarak faydalı olmak istiyoruz. Bizlere destek olan değerli valimize, valimizin değerli eşine ve emeği geçenler teşekkür ediyorum” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.