Hava Durumu

Yeni cumhuriyetin bakanı Başkent Niğde Vakfı Programına katıldı !..

Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmaların ardından Azerbaycan ile Nahçivan arasındaki Ermenistan’a ait topraklarda bağımsızlığını ilan eden Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti, ilk temsilciliğini Ankara’da açtı. Göyçe-Zengezur Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Adil Özdemir, davet üzerine Başkent Niğde Vakfı tarafından Ankara’da düzenlenen kahvaltılı toplantıya katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2022 15:43
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2022 11:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.medyahabersitesi.com
Yeni cumhuriyetin bakanı Başkent Niğde Vakfı Programına katıldı !..

GÖYÇE-ZENGEZUR TÜRK CUMHURİYETİ BAKANI ÖZDEMİR BAŞKENT NİĞDE VAKFI PROGRAMINA KATILDI 
Toplantıda açıklamalarda bulunan Bakan Özdemir, devletlerinin 10 Mart 2021’de bağımsızlığını ilan ettiğini belirtti. Batı Azerbaycan halkına ait olan toprakların Birinci Dünya Savaşı’nın ardından Bolşeviklerce alınıp Ermeni halkına verildiğini ve kendilerinin şuan ‘ata topraklarını’ yeniden alarak devletleştirme ülküsü ve Göyçe-Zengezur bölgesine kendi milletlerini yerleştirme hedefinde olduklarını söyledi. 
“Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, Avrupa’da önemli bir korku ve enerji krizine sebep oldu. Asya’da Rusya’nın enerji açısından alternatifi olarak Türk Devletleri ön plana çıkacaktır. Dolayısıyla, Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti kontrolünde olacak Zengezur koridorunun Türkiye’ye ve Türk dünyasına stratejik, ekonomik, ticari, sosyal, kültürel ve turizm açısından önemli katkıları olacaktır” dedi.
ALTERNATİF ENERJİ KORİDORU OLARAK ÇOK ÖNEMLİ
Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın, Avrupa’da önemli bir enerji krizi korkusuna sebep olduğunu söyleyen Özdemir, devletlerinin kontrolünde olacak Zengezur koridoruna başta Türkiye olmak üzere tüm ülkelerin ihtiyacı olduğunu belirtti. “Göyçe-Zengezur bölgesine kendi milletlerini yerleştirme hedeflerinin bulunduğunu belirten Bakan Özdemir, Asya’da Rusya’nın enerji açısından alternatifi olarak Türk Devletleri ön plana çıkacaktır. Çünkü, Rusya’dan sonra önemli enerji kaynaklarına sahip ülkeler Türk Cumhuriyetleri’dir. Dolayısıyla, bu açıdan da Türk Cumhuriyetleri’nin, gerek Türkiye ile doğrudan bağlantılarının oluşması, Türk Birliği, Turan Birliği’nden geçmektedir. Turan Birliği’nin teşkilatı vardır, ancak vücut bulmuş hali yoktur. İnşallah, Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti bunun gerçekleşmesine vesile olacaktır. Örneğin, Ankara’dan aracı ile seyahat eden bir Türk vatandaşı, Kazakistan’ın Çin sınırına kadar Türk devletleri topraklarında yol katedecektir. Türk Birliği, stratejik, ekonomik, ticari, sosyal, kültürel ve turizm açılarından Türk coğrafyasında önemli ilişkiler oluşturacaktır. Ülkemiz, bir millet iki devlet olan Türkiye ve Azerbaycan milletlerinin kaynaşması açısından da çok önemlidir. Zengezur koridoru, Atatürk’ün müthiş bir düşüncesidir. Zengezur koridoru, Anadolu Türkleri ile Orta Asya Türkleri arasındaki bağdır. Bu koridorun açılması ile Türk coğrafyası birleştirilecektir. Bu birleşmenin sağlayacağı katma değer cümlelerle tarif edilemez.” dedi.


Rusya’nın sıcak denizlere inmek için kullanacağı tek alternatif güzergahın da Zengezur koridoru olacağını ifade eden Bakan Özdemir, “Rusya’nın da başka koridoru kalmadı. Avrupa’dan, üstten ve denizlerden gidemeyeceğine göre sıcak denizlere inmek için bu koridora ihtiyacı vardır. Dolayısıyla, birçok ülke için önemli bir koridor. Asıl önemli olan Azerbaycan ile Türkiye’nin sınır komşusu olma potansiyeli oluşacak, olacak da. Azeri ve Türk milletlerinin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi, yorumlaması, birtakım kışkırtmalara ve manipülasyonlara prim vermemesi beklentimiz. Herhangi bir konuda, bilgi almak istediklerinde bizim ilgili birimlerimizle ve yetkililerimizle temasa geçmeleridir. Şuan yapılan girişim, tamamen Türk milletine, Türk dünyasına hizmet etmektedir.” diye konuştu.


TÜM TÜRKLERE VATANDAŞLIK
Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti’nin Türk devleti vatandaşlarına, vatandaşlık verme kararı alındığını belirten Özdemir, bölgede Ermeni halkı şuan nüfus olarak fazla. Azerbaycan ordumuz tarafından yapılan operasyonlar sonucu Ermeni halk topraklarından göç etmekte veya mevcut halk göç kararı almıştır ve korku içerisindedir. Aslında, ilan edilen Göyçe-Zengezur Türk Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan Ermeni halkına herhangi bir ayrımcılık uygulamayacağız. Göyçe ve Zengezur bölgesindeki Ermeniler de bizim vatandaşımız. Herhangi bir ayrım yapma hedefimiz yok. Halk olarak da düşüncemiz, devlet olarak aldığımız kararlar bu yönde. Türkiye Türkleri, Azerbaycan Türkleri, Türk Cumhuriyetlerinin Türkleri ve Ermeni halkı istediği anda vatandaş olabilecekler. Diğer devlet vatandaşlarından da vatandaşlık talebi gelirse değerlendirmeye alacağız.” ifadelerini kullandı.


‘BİZ, TÜRKİYE VE AZERBAYCAN’IN KARŞISINDA DEĞİL BİLAKİS EMİRLERİNDEYİZ’
Devletlerinin, Türkiye ve Azerbaycan’ın her daim emrinde olduğunu söyleyen Özdemir, şöyle devam etti: Türkiye ve Azerbaycan devletleri bizim canımızdır, kanımızdır. Biz onların karşısında değil, bilakis emirlerindeyiz. Zaman zaman bazı şer odakları bizi, Türkiye ve Azerbaycan’ın karşıtı gibi ve stratejik politikalarına karşı hareket ediyormuşuz gibi manipüle etmeye çalışıyorlar. Bunların hiçbir dayanağı yok ve sağlıklı beyinler/yapılar tarafından yapılan girişimler değil. Gerek Türk milleti gerekse Azerbaycan halkı bu girişimlere prim vermemelidir. Türk Milliyetçilerinden oluşan imanlı kadrolarımız; çocuklarımıza ve torunlarımıza, daha güçlü bir Türkiye, daha güçlü bir Azerbaycan daha güçlü bir Türk Birliği mirası bırakma gayretindedir. Bu hedef için, şer odaklarının lütfuna veya icazetine gerek yoktur. Devletleşme yolundaki hedefimize ilerliyoruz. Bu hedefimize, büyük destek sunan Yüce Türk Milletinin teşekkür ediyor ve desteklerinin devamını bekliyoruz”.

Murat Karakaya 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.